Close
Lélegzetelállító flamencotánc mutatja be Budapestet úgy, ahogy még nem láthattad

Lélegzetelállító flamencotánc mutatja be Budapestet úgy, ahogy még nem láthattad

Pirók Zsófi felkérte Budapestet egy táncra, és Budapest igent mondott.

Tűzpiros ruhával és kendővel táncolja végig a kihalt fővárost Pirók Zsófia profi flamencotáncos, akit Alicia Carrasco flamenco-énekesnő fájdalmasan gyönyörű hangja kísér. Az alkotók így írnak a varázslatos projektről:

“A videó egyik célja felhívni a figyelmet a művészek jelenlegi helyzetére, hiszen rengetegen kényszerülnek most új utakat keresni, miközben tudjuk, a művészet adta lelki táplálék is oly elengedhetetlen teljes egészségünk megőrzéséhez.

A másik cél Budapest egy eddig még nem látott, új arcát bemutatni, amint egy igazi flamencotáncos kelti életre a szeretett város jól ismert részeit.”

Az alkotók vallják, hogy a művészet az az univerzális nyelv, mely hidat képez kultúrák, népek és lelkek között; ezt a videót elnézve semmi kétségünk nincs az állítást illetően, egész egyszerűen lélegzetelállító.

“Ez az autentikus varázslat lelkünk határtalan szabadságát hirdetve észrevétlenül táncolja be magát a szívünkbe”

– írják a Sevillában is dolgozó alkotók az összművészeti projektről, ami egyszerre drámai és ámulatba ejtő: imádjuk, hogy így láthatjuk Budapestet!

kendő | kálló péter | kihalt város | flamenco | főváros

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Te minek mutatnál be nagyon egy középső ujjat? A világ egyik leghíresebb művésze most pont erre kér

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom