Close
Ezért borul kékbe most pénteken Budapest

Ezért borul kékbe most pénteken Budapest

Ismert éttermek Budapest szívében, hangulatos bárok a város tetején, vagy a park közepén. Sportközpontok, ahol a legjobb a hangulat, és menő márkák, melyek  valami egyedit kínálnak. Hangulatos reggeliző helyek, kávézók, ahol magas minőségű kávét készítenek.

Mi a közös pont bennük?

A KIKAPCS. Alapítvány március 10-i születésnapjára huszonnyolc budapesti hely, köztük étterem, bár, kávézó, pilates stúdió, ékszer és shake márka fogott össze, hogy méltóképpen megünnepelje a KIKAPCS. Alapítvány negyedik szülinapját. A szervezet célja, hogy

ezt a napot az SNI gyereket nevelő családok napjává tegye.

“Úgy, ahogyan a mai világban mindennek megvan a világnapja, szeretnénk, hogy március 10-én a sajátos igényű gyereket nevelő családokért fogjon össze az ország. Szerintünk egyre fontosabb és égető témáról van szó, hiszen a 2022-es adatok szerint már több, mint 97 ezer SNI gyerek él Magyarországon és ez a szám évről-évre növekszik. Szeretnénk, ha a társadalom nagyobb figyelmet fordítana erre a problémára és együtt, közös erővel segítenénk ezeket a családokat” – írják a szervezők.

A KIKAPCS. Alapítvány küldetése, hogy sajátos nevelési igényű gyereket nevelő családoknak biztosítson kedvezményes üdülést, amihez önkénteseket biztosítanak, továbbá havi rendszerességű közösségi programokon keresztül segítik a családok kikapcsolódását. Így tesznek azért, hogy az SNI gyereket nevelő családok is életre szóló élményekben részesüljenek.

A sajátos nevelési igény (SNI) egy olyan ernyőfogalom, amely alá több SNI státusz tartozik, mint például a látássérülés, a hallássérülés, a mozgássérülés, az intellektuális képességzavar, vagy a pszichés fejlődési zavar (autizmus, ADHD). Mindezért a KIKAPCS. szimbóluma erre a napra egy ernyő lesz, hiszen ez az ernyő egy védelmi hálót jelképez, ahol mindenki talál közös pontot, bármilyen SNI státusza is legyen.

A kampányhoz csatlakozott helyek mind valamilyen kreatív felajánlással szálltak be: a BFF Pilates stúdió és a Revi Studios felajánlja az egész napi bevételét; bárki, aki a Leo Bistróban rendel egy Coracao do Mundo koktélt, abból ezer forint jut a szervezethez, a Franziskában pedig egy süti vásárlásával lehet támogatni az alapítványt.

A Flancos-ból egy kék színű kendő rendelésével lehet segíteni az SNI családokat. Aki márciusban az adott termékek, szolgáltatások közül a térképen látható helyek valamelyikében vásárol, az részese lesz a KIKAPCS. szülinapjának, amivel hozzájárul ezeknek a családoknak az üdüléséhez.

kikapcs alapítvány | sni | budapest | gyerekek

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Szabad szemmel is elképesztően látványos bolygóegyüttállás lesz a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom