Ezért borul kékbe most pénteken Budapest

Ismert éttermek Budapest szívében, hangulatos bárok a város tetején, vagy a park közepén. Sportközpontok, ahol a legjobb a hangulat, és menő márkák, melyek  valami egyedit kínálnak. Hangulatos reggeliző helyek, kávézók, ahol magas minőségű kávét készítenek.

Mi a közös pont bennük?

A KIKAPCS. Alapítvány március 10-i születésnapjára huszonnyolc budapesti hely, köztük étterem, bár, kávézó, pilates stúdió, ékszer és shake márka fogott össze, hogy méltóképpen megünnepelje a KIKAPCS. Alapítvány negyedik szülinapját. A szervezet célja, hogy

ezt a napot az SNI gyereket nevelő családok napjává tegye.

“Úgy, ahogyan a mai világban mindennek megvan a világnapja, szeretnénk, hogy március 10-én a sajátos igényű gyereket nevelő családokért fogjon össze az ország. Szerintünk egyre fontosabb és égető témáról van szó, hiszen a 2022-es adatok szerint már több, mint 97 ezer SNI gyerek él Magyarországon és ez a szám évről-évre növekszik. Szeretnénk, ha a társadalom nagyobb figyelmet fordítana erre a problémára és együtt, közös erővel segítenénk ezeket a családokat” – írják a szervezők.

A KIKAPCS. Alapítvány küldetése, hogy sajátos nevelési igényű gyereket nevelő családoknak biztosítson kedvezményes üdülést, amihez önkénteseket biztosítanak, továbbá havi rendszerességű közösségi programokon keresztül segítik a családok kikapcsolódását. Így tesznek azért, hogy az SNI gyereket nevelő családok is életre szóló élményekben részesüljenek.

A sajátos nevelési igény (SNI) egy olyan ernyőfogalom, amely alá több SNI státusz tartozik, mint például a látássérülés, a hallássérülés, a mozgássérülés, az intellektuális képességzavar, vagy a pszichés fejlődési zavar (autizmus, ADHD). Mindezért a KIKAPCS. szimbóluma erre a napra egy ernyő lesz, hiszen ez az ernyő egy védelmi hálót jelképez, ahol mindenki talál közös pontot, bármilyen SNI státusza is legyen.

A kampányhoz csatlakozott helyek mind valamilyen kreatív felajánlással szálltak be: a BFF Pilates stúdió és a Revi Studios felajánlja az egész napi bevételét; bárki, aki a Leo Bistróban rendel egy Coracao do Mundo koktélt, abból ezer forint jut a szervezethez, a Franziskában pedig egy süti vásárlásával lehet támogatni az alapítványt.

A Flancos-ból egy kék színű kendő rendelésével lehet segíteni az SNI családokat. Aki márciusban az adott termékek, szolgáltatások közül a térképen látható helyek valamelyikében vásárol, az részese lesz a KIKAPCS. szülinapjának, amivel hozzájárul ezeknek a családoknak az üdüléséhez.

sni | gyerekek | kikapcs alapítvány | budapest

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom