Close
Megvan, melyek Budapest legdrágább és legolcsóbb utcái

Megvan, melyek Budapest legdrágább és legolcsóbb utcái

Nagyon-nagyon finoman fogalmazva is, khm, jelentős a különbség. 

Négyzetméterárban több mint százhúszszoros a különbség a legolcsóbb és legdrágább utcák között az Ingatlan.com portálon decemberben meghirdetett eladó lakásoknál és házaknál; az eltérés tavaly nyolcvanszoros volt.

Az Ingatlan.com mintegy 180 ezer eladó ingatlanhirdetés alapján összeálló kínálata szerint december első hetében a fővárosban,

az I. kerület Úri utcájában volt a legdrágább, csaknem 2,3 millió forint az átlagos négyzetméterárral,

ezt az V. kerületi Széchenyi utca követte mintegy 1,9 millió forintos négyzetméterárral. A harmadik helyen szintén a Várban található Tárnok utca végzett, 1,7 millió forintos négyzetméterárral. A Belgrád és Bem rakparton az átlagos négyzetméterár pedig meghaladta az 1,6 millió forintot.

A főváros legolcsóbb utcája a XXII. kerületben található, a Rákóczi úton 145 ezerért kínáltak egy négyzetmétert. A sorban ez után a XX. kerületi Tompa utca következett 330 ezer forintos, a Nagysándor József utca 336 ezer forintos, valamint Zrínyi utca 355 ezer forintos, illetve az Alsó határút 355 ezer forintos négyzetméterenkénti árakkal.

Budapesten kívül Balatonfüred Vázsonyi útja volt a legdrágább, négyzetméterenként 1,47 millió forinttal,

a második Balatonlelle Köztársasági utcája 1,41 millió forintos, harmadik pedig Nagykovácsi Őzike utcája 1,26 millió forintos négyzetméterárral. A rangsor negyedik helyére Remeteszőlős, valamint Mogyoród egy utcája is felkerült. A települések közül még Siófokon vannak kiemelkedően magas utcaárak.

A legolcsóbb település 2020 decemberében a Borsod-Abaúj-Zemplén megyében található Karos volt, ahol a Petőfi Sándor utcában átlagosan 19 ezer forintért kínáltak egy négyzetmétert. Ezt követte ugyanezen megyében Sárospatak, valamint a Békés megyei Elek és a Somogy megyei Vízvár 25 ezer forintos négyzetméterárral – írta az Ingatlan.com.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Ingatlan.com, MTI)

ingatlan.com | utcák | legolcsóbb | ingatlan | budapesti utcák

FOLYTASD EZZEL

Egészen megdöbbentő mértékben drágultak a használt budapesti garzonok: egy négyzetmétert már alig lehet kapni egymillió alatt

Ez történik, ha a világ legjobb pezsgőmárkája pop-up szállodát nyit

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom