Close
Nyolc budapesti étterem, ahol a legjobb levesekbe kanalazhatunk

Nyolc budapesti étterem, ahol a legjobb levesekbe kanalazhatunk

Budapest zseniális éttermeket vonultat fel, amelyek között a fine dining mellett a házias ízvilágú bisztrókonyhák is megtalálhatók. Most azokat a helyeket gyűjtöttük össze, ahol fantasztikus leveseket kóstolhatunk.

Borkonyha

A Michelin-csillagos Borkonyha étlapján két figyelemre méltó leves is megtalálható.

A burgonya csorbaleveshez marhapofát, a csicsóka-erőleveshez pedig fürjet társítottak. A szemet gyönyörködtető leveseket mérnöki precizitással készítik, fantasztikusan tálalják, így biztosan hosszú másodperceket töltünk majd a fogás fotózásával azelőtt, hogy belekanalaznánk.

Textúra Étterem

Sárközi Ákos jól tudja, ahogy egyre hidegebb van, úgy vágyunk mind jobban a hagyományos ízű, forró levesekre.

A Michelin-tányért (Plate) elnyert Textúra az orjacsontból készült levesébe sertésmájból készít csodálatos galuskát. A látványos tálalásnak köszönhetően pedig a fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is átmelegíti majd.

Stand 25 Bisztró

A Stand25 ismét bekerült a Michelin Guide-ba, köszönhetően többek között elképesztő gulyáslevesüknek, amiért valóban csak rajongani lehet. Az aktuális hétköznapi ebédmenüjükben emellett további két levesből is választhatunk.

A gombaleveshez csirke és grízgaluska is jár, a francia hagymaleveshez pedig a klasszikus sajtos kruton készül.

Spago by Wolfgang Puck

Wolfgang Puck világhírű séflegenda budapesti Spago éttermébe az új ízek mellett a magyaros szájíz is megtalálja a maga számára kedves fogásokat.

A Stand 25 Bisztróhoz hasonlóan ott is csúcskategóriás gulyást kóstolhatunk.

Emellett izgalmas ízvilágú zellerlevest is fogyaszthatunk, amelyben az angol zeller a zöldalmával, a kézműves camembert-rel és a turbolyával találkozik.

Ételműhely

Az Ételműhely lakásétterem Újpest szívében, három-, négy-, illetve ötfogásos őszi menüsorral várja a vendégeit.

Az összeállításban kukorica krémleves is szerepel, amelyet füstölt libamellel és savanyított rókagombával tesznek teljessé.

A kizárólag vacsoraidőben nyitva lévő étterembe érdemes még asztalt foglalni ebben a szezonban, hiszen hamarosan újabb fogásokkal jön a téli menüsor.

Vendéglő a KisBíróhoz

Itt nincs helye a vitának arról, hogy mi a jobb, a bajai vagy a szegedi, hétvégente Budapesten egyértelműen a KisBíró-féle halászlé a nyerő! Kenyérrel, hegyes erőssel és egy pohár borral az igazi.

Ha te is érzed már a szádban az omlós halat, gyorsan foglalj asztalt szombatra vagy vasárnapra!

Émile

Az Émile tudja, hogy az ősz a krémlevesekről szól. Étlapjukra éppen ezért került fel isteni karfiol krémlevesük, ami nemcsak felmelegít, de könnyed ebédnek is bizonyulhat.

A fogást lágy kecskesajt, ropogós manduladarabok, friss kapor és egy leheletnyi kurkuma teszi pikánssá és tökéletessé.

Trattoria Pomo D’Oro

Az olasz ízvilág szerelmesei is megtalálhatják a saját levesüket Budapesten, köszönhetően a Trattoria Pomo D’Oro csapatának. Rosario Simeoli konyhafőnök különleges szezonális ajánlatában olyan zelleresszencia szerepel, amit a bevert tojás és a fekete szarvasgomba szeletek emelnek még magasabb szintre.

Ráadásul, ha rendelünk, még egy jó ügyet is szolgálunk, ugyanis minden első fogás és főétel árából kétszáz forintot a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek ajánlanak fel.

(Fotók: az éttermek Facebook- és weboldalai)

FOLYTASD EZZEL
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Négy szívmelengető whisky a hűvös Skóciából
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
Káprázatosan szép magyar projekt mutatja meg, milyenek a jövő élhető otthonai!
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom