Nyolc budapesti étterem, ahol a legjobb levesekbe kanalazhatunk

Budapest zseniális éttermeket vonultat fel, amelyek között a fine dining mellett a házias ízvilágú bisztrókonyhák is megtalálhatók. Most azokat a helyeket gyűjtöttük össze, ahol fantasztikus leveseket kóstolhatunk.

Borkonyha

A Michelin-csillagos Borkonyha étlapján két figyelemre méltó leves is megtalálható.

A burgonya csorbaleveshez marhapofát, a csicsóka-erőleveshez pedig fürjet társítottak. A szemet gyönyörködtető leveseket mérnöki precizitással készítik, fantasztikusan tálalják, így biztosan hosszú másodperceket töltünk majd a fogás fotózásával azelőtt, hogy belekanalaznánk.

Textúra Étterem

Sárközi Ákos jól tudja, ahogy egyre hidegebb van, úgy vágyunk mind jobban a hagyományos ízű, forró levesekre.

A Michelin-tányért (Plate) elnyert Textúra az orjacsontból készült levesébe sertésmájból készít csodálatos galuskát. A látványos tálalásnak köszönhetően pedig a fogás nemcsak a testet, hanem a lelket is átmelegíti majd.

Stand 25 Bisztró

A Stand25 ismét bekerült a Michelin Guide-ba, köszönhetően többek között elképesztő gulyáslevesüknek, amiért valóban csak rajongani lehet. Az aktuális hétköznapi ebédmenüjükben emellett további két levesből is választhatunk.

A gombaleveshez csirke és grízgaluska is jár, a francia hagymaleveshez pedig a klasszikus sajtos kruton készül.

Spago by Wolfgang Puck

Wolfgang Puck világhírű séflegenda budapesti Spago éttermébe az új ízek mellett a magyaros szájíz is megtalálja a maga számára kedves fogásokat.

A Stand 25 Bisztróhoz hasonlóan ott is csúcskategóriás gulyást kóstolhatunk.

Emellett izgalmas ízvilágú zellerlevest is fogyaszthatunk, amelyben az angol zeller a zöldalmával, a kézműves camembert-rel és a turbolyával találkozik.

Ételműhely

Az Ételműhely lakásétterem Újpest szívében, három-, négy-, illetve ötfogásos őszi menüsorral várja a vendégeit.

Az összeállításban kukorica krémleves is szerepel, amelyet füstölt libamellel és savanyított rókagombával tesznek teljessé.

A kizárólag vacsoraidőben nyitva lévő étterembe érdemes még asztalt foglalni ebben a szezonban, hiszen hamarosan újabb fogásokkal jön a téli menüsor.

Vendéglő a KisBíróhoz

Itt nincs helye a vitának arról, hogy mi a jobb, a bajai vagy a szegedi, hétvégente Budapesten egyértelműen a KisBíró-féle halászlé a nyerő! Kenyérrel, hegyes erőssel és egy pohár borral az igazi.

Ha te is érzed már a szádban az omlós halat, gyorsan foglalj asztalt szombatra vagy vasárnapra!

Émile

Az Émile tudja, hogy az ősz a krémlevesekről szól. Étlapjukra éppen ezért került fel isteni karfiol krémlevesük, ami nemcsak felmelegít, de könnyed ebédnek is bizonyulhat.

A fogást lágy kecskesajt, ropogós manduladarabok, friss kapor és egy leheletnyi kurkuma teszi pikánssá és tökéletessé.

Trattoria Pomo D’Oro

Az olasz ízvilág szerelmesei is megtalálhatják a saját levesüket Budapesten, köszönhetően a Trattoria Pomo D'Oro csapatának. Rosario Simeoli konyhafőnök különleges szezonális ajánlatában olyan zelleresszencia szerepel, amit a bevert tojás és a fekete szarvasgomba szeletek emelnek még magasabb szintre.

Ráadásul, ha rendelünk, még egy jó ügyet is szolgálunk, ugyanis minden első fogás és főétel árából kétszáz forintot a Magyar Élelmiszerbank Egyesületnek ajánlanak fel.

(Fotók: az éttermek Facebook- és weboldalai)

nagy sztori | fine dining | bisztró | étterem | leves

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom