Close
Ebben az évben utoljára élheted meg így a pesti rakpartot

Ebben az évben utoljára élheted meg így a pesti rakpartot

Idén utoljára a hosszú hétvégén nyitják meg a pesti rakpartot a gyalogos- és kerékpáros-forgalom előtt. 

A közlemény szerint az autómentesített rakpartot – a Medián közvélemény-kutatása szerint – a budapestiek többsége támogatta: hetvenhárom százalék egyetértett azzal, hogy hétvégeken szüntessék meg a gépkocsiforgalmat, de még a forgalom teljes megszüntetését is ötvenkilenc százalék helyeselte.

Az élettel megtelt folyópart elnyerte a budapestiek tetszését, a megkérdezettek több mint fele akár hosszabb távon is el tudná képzelni az autómentes rakpart koncepcióját – írta közleményében a Főpolgármesteri Hivatal.
Emlékeztettek: fél éven át, idén májustól október végéig minden hétvégén a gyalogosoké és kerékpárosoké volt a pesti alsó rakpart.

A rakpart gépjárműforgalom előli lezárása a forgalmi adatok alapján nem okozott torlódásokat a városban, a gyalogosok és a kerékpárosok közlekedési feltételein azonban jelentősen javított.

A kezdeményezés nagyon népszerűnek bizonyult a budapestiek körében.

A hosszan tartó kijárási korlátozások enyhítésével biztonságosan, a zsúfoltság elkerülésével vehették birtokba a rakpartot gyalogosok, biciklisek, családok, kutyások. Számos közösségi és alulról szerveződő program valósult meg a rakpart megnyitott szakaszán, az emberek elkezdték használni a területet; több sport-, és családoknak, gyerekeknek szóló esemény, valamint szemétszedési akció is megvalósult idén.

Az online közösségi tervezés nyers eredményei is azt mutatják, hogy a városlakók a jövőben zöldebb, autók nélküli, kikapcsolódásra alkalmas rakpartot szeretnének, és egyértelműen támogatnák a rakpart gyalogosbarát megújítását – áll a közleményben.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: MTI, fotók: Pixabay)

alsó | rakpart | pesti | lezárva | hétvége

FOLYTASD EZZEL

Ezért a ritka égi jelenségért érdemes lesz kimenni az udvarra a nap közepén

Budapestet is érinti ez a 46 éjszakás, folyami szuperhajós álomutazás

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram