Close
Budapestről ír a világ egyik legjobb utazási magazinja

Budapestről ír a világ egyik legjobb utazási magazinja

A Monocle májusi számában olvashatunk a fővárosról, és nekünk is közünk van hozzá.

Az angol Monocle magazin 80 ezer példányban jelenik meg világszerte, a főhadiszállásuk Londonban van, de vannak irodáik Tokióban, Hongkongban, Los Angelesben és a világ egyéb nagyvárosaiban is. Legújabb, májusi számuk középpontjában a dizájn áll, a magazin végén pedig olvashatunk egy összeállítást, amelyben New York, Santiago De Querétaro és Utrecht mellett Budapest izgalmas helyeit is ajánlják. A cikk megírásához főszerkesztőnket, Izing Róbertet kérték fel.

– “Mivel a Monocle utazási rovatának vezetője, Marie-Sophie Schwartzer alig négyszáz szót kért, elég nehéz volt kiválasztanom, mik kerüljenek be a listába – árulta el főszerkesztőnk. – Rá kellett jönnöm, hogy röviden írni sokkal nehezebb, mint hosszabban. Igyekeztem hosszabb szöveget leadni, hátha nem veszik észre, de résen voltak, és meghúzták. A viccet félretéve, nagyon örülök, hogy egy ilyen nagy presztízzsel bíró magazin foglalkozik a fővárosunkkal. Szerintem Budapest és az ország évről évre jobb hely lesz, megérdemli, hogy ne csak a politika miatt foglalkozzanak vele.”

És hogy mik is voltak ezek a helyek? Szállás kategóriában a Bródy House, kávézóként az Espresso Embassy, bárként a Black Swan, étteremként a Stand került a listába, de programokkal szerepel még benne a Ludwig múzeum és a Bartók Béla Boulvard is. Aki teheti, kapja kézbe a Monocle magazint, és ha már elmegy egy újságoshoz, akkor…

van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Close