Close
Lenyűgöző és kétségbeejtő látvány, ahogy a burgundi borászok küzdenek a fagy ellen

Lenyűgöző és kétségbeejtő látvány, ahogy a burgundi borászok küzdenek a fagy ellen

Az áprilisi fagy a Chablis szőlőterületein is beköszöntött, amelyek mintegy ötezer hektáron terülnek el a burgundi borvidék domboldalain.

Egy francia fényképész, Titouan Rimbault pedig már évek óta dokumentálja azt, amint a helyi borászok folyamatos küzdelmet vívnak a kemény tavaszi fagyok ellen, amelyek a globális klímaváltozás miatt sajnos egyre gyakoribbá válnak.

A francia borászok idén is gyertyás égetéssel, azaz parafingyertyás ültetvényfűtéssel próbáltak megbirkózni a -5 Celsius-fokos hideggel:

A fotós szerint csodálatos látvány a gyertyák ezreitől kivilágított burgundi borvidék, ugyanakkor azt a könyörtelen küzdelmet is látnunk kell a felvételeken, amelyet a borászok vívnak meg az anyatermészettel.

Az extrém időjárási jelenségek gyakoriságának növekedése a magyar borászok dolgát is megnehezíti:

(Forrás: 24.hu, Yahoo, Facebook)

FOLYTASD EZZEL
Készülnek az éttermek a várva-várt terasznyitásra – Mutatjuk a legjobb programokat!
Hollandiában nyitnak a teraszok, de korlátozzák a vendégek létszámát
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom