Close
Lenyűgöző és kétségbeejtő látvány, ahogy a burgundi borászok küzdenek a fagy ellen

Lenyűgöző és kétségbeejtő látvány, ahogy a burgundi borászok küzdenek a fagy ellen

Az áprilisi fagy a Chablis szőlőterületein is beköszöntött, amelyek mintegy ötezer hektáron terülnek el a burgundi borvidék domboldalain.

Egy francia fényképész, Titouan Rimbault pedig már évek óta dokumentálja azt, amint a helyi borászok folyamatos küzdelmet vívnak a kemény tavaszi fagyok ellen, amelyek a globális klímaváltozás miatt sajnos egyre gyakoribbá válnak.

A francia borászok idén is gyertyás égetéssel, azaz parafingyertyás ültetvényfűtéssel próbáltak megbirkózni a -5 Celsius-fokos hideggel:

A fotós szerint csodálatos látvány a gyertyák ezreitől kivilágított burgundi borvidék, ugyanakkor azt a könyörtelen küzdelmet is látnunk kell a felvételeken, amelyet a borászok vívnak meg az anyatermészettel.

Az extrém időjárási jelenségek gyakoriságának növekedése a magyar borászok dolgát is megnehezíti:

(Forrás: 24.hu, Yahoo, Facebook)

burgundia | bor | borász | fagy

FOLYTASD EZZEL

Újra és újra megdöntik az egy nap alatt felkeresett kocsmák világrekordját

Ezek Európa legjobb úti céljai, ha legurítanánk néhány korsó sört

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom