Az áprilisi fagy a Chablis szőlőterületein is beköszöntött, amelyek mintegy ötezer hektáron terülnek el a burgundi borvidék domboldalain.
Egy francia fényképész, Titouan Rimbault pedig már évek óta dokumentálja azt, amint a helyi borászok folyamatos küzdelmet vívnak a kemény tavaszi fagyok ellen, amelyek a globális klímaváltozás miatt sajnos egyre gyakoribbá válnak.
A francia borászok idén is gyertyás égetéssel, azaz parafingyertyás ültetvényfűtéssel próbáltak megbirkózni a -5 Celsius-fokos hideggel:
A fotós szerint csodálatos látvány a gyertyák ezreitől kivilágított burgundi borvidék, ugyanakkor azt a könyörtelen küzdelmet is látnunk kell a felvételeken, amelyet a borászok vívnak meg az anyatermészettel.
Az extrém időjárási jelenségek gyakoriságának növekedése a magyar borászok dolgát is megnehezíti:
(Forrás: 24.hu, Yahoo, Facebook)
borász | burgundia | fagy | bor
Könnyen lehet, hogy ebben az európai városban többé nem pizzázhatunk és fagyizhatunk este
Sztárséffel erősíti a csapatát a nemrég megnyílt Bijal Resort
Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!