Close
Tragédiába torkollt a Burning Man: egy ember meghalt, és több tízezren rekedtek a nevadai sivatagban esőzés miatt

Tragédiába torkollt a Burning Man: egy ember meghalt, és több tízezren rekedtek a nevadai sivatagban esőzés miatt

Több tízezer fesztivállátogató rekedt vasárnap Nevada állam sivatagában, miután szokatlan esőzés sártengerré változtatta a környéket, ahol a rendőrség egy haláleset körülményeit is vizsgálja.

A fesztiválterületen sátorozó tízezrek közül szombaton többen gyalog indultak el a mély sárban a 8 kilométerre fekvő legközelebbi városba, de a járművel érkezett vendégek nem tudták elhagyni a területet. A fesztiválnak otthont adó térség a festői szépségű Black Rock sivatag Reno városától északra mintegy 150 kilométerre fekszik.

Az egy hetes Burning Man összkulturális fesztivál augusztus 27-én kezdődött a Black Rock sivatagban, a szervezők közlése szerint több, mint 70 ezer ember vett jegyet az eseményre.

Az esőzés után szervezők csak hatósági és mentőjárműveket közlekedését engedélyezték, de közölték, hogy a látogatók ellátásáról gondoskodnak, ugyanakkor a higiéniai körülményeket a helyi sajtó jelentése szerint nem tudják biztosítani, miután a mobil mellékhelyiségek kiürítése nem lehetséges.

A fesztivál területén egy ember életét vesztette, de a helyi rendőrhatóság részleteket nem közölt az áldozatról és halálának okáról sem. A meteorológusok vasárnapra további esőket vártak a térségben, ami nehezítheti a sivatagban kialakult sár felszáradását.

A 80-as évekre visszanyúló Burning Man fesztivált 1991 óta rendezik Nevada sivatagában egyfajta ellenkulturális rendezvényként hirdetve, ami szembe megy a népszerű kultúra irányzataival. A kezdeti évekkel szemben, amikor kifejezetten underground művészeti esemény volt, a fesztivál az elmúlt években egyre divatosabb a nyugati parti értelmiségi elit körében, és ennek megfelelően növekedtek a jegyárak is.

(Fotók: Getty)

burning man | fesztivál | sár | haláleset

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram