Close
Öt látványos magyar butikhotel, ahol az egész nyarat eltöltenénk

Öt látványos magyar butikhotel, ahol az egész nyarat eltöltenénk

Magyarország vidékei tökéletes úti célként szolgálhatnak, ráadásul a belföldi nyaralások során ismét felfedezhetjük páratlan környezeti kincseinket, kultúránkat, hagyományainkat és gasztronómiai remekeinket. Összeállításunkban öt olyan butikhotelt mutatunk be, amelyek egyetlen pillanat alatt elvarázsolnak bennünket.

Kosbor Panzió

A Kosbor Panzió az Őrségi Nemzeti Park szívében, Magyarszombatfán fekszik egy 3,5 hektáros ősfás-gyümölcsös birtokon. A tíz szobás butikhotelben minden adott a pihenésre, a csönd megélésére, a kiemelkedő színvonalú szolgáltatások mellett helyi alapanyagokból származó élelmiszerek felhasználásával készült reggeli, három fogásos menüvacsora és a la carte kínálat is várja a vendégeket.

A parkosított kertben több pihenőszigetet alakítottak ki, ahol a vendégek maximálisan kiélvezhetik az Őrség békéjét. De azok is megtalálják ott a számításaikat, akik az aktív pihenést részesítik előnyben.

Az Őrség és az osztrák-szlovén-magyar határvidék gyalogosan, kerékpárral is felfedezhető, a vidék és a határ menti régiók természeti, kulturális látnivalói, a kulináris élmények, a számos nagyszerű fürdőhely autóval is bejárható.

Botanica

Pest megyében, Dánszentmiklóson várja vendégeit a Botanica, ami több mint egy stílusos vidéki szálláshely, hiszen tökéletes helyszíne lehet esküvőknek és vállalati rendezvényeknek is. A tizenhárom szobás, elegáns bútorokkal, különleges kiegészítőkkel felszerelt, kifejezetten otthonos szálláshelyen házias ízek fogadnak.

A vendégházat körülvevő parkban másfél évszázados fekete fenyők, monumentális tölgyek és platánok adnak hűs árnyékot, miközben

a minden évszakban lenyűgöző növényvilág békét, harmóniát sugároz és csupán a természet hangjait erősíti fel.

Tiszavirág

Szeged belvárosában, egyedülálló építészeti megoldásokkal, kortárs műemléki épületben vár a tizenkét szobás, spával és kávézóval rendelkező Tiszavirág. Az enteriőrben meseszerűen találkozik a tradíció és a dizájn, ez a fajta szemléletmód pedig jól visszaköszön a gasztronómiai kínálatban is.

Egészen varázslatos módon alakult át az épületben lévő egykori kalapszalon és cipészműhely egy tökéletes kikapcsolódást kínáló  kávézóvá, a zónázóból pedig olyan fantasztikus étterem és bár született, ami az egész régió ízeit képes felvonultatni.

A pihenésre vágyó vendégeket az pinceszinten hagyományos szauna és úgynevezett tengeri klímás szoba, azaz tepidárium várja.

Babérliget Kúria

A Polányban található, Gastro Design díjjal többszörösen kitüntetett Babérliget Kúria elhelyezkedésének köszönhetően azok számára is tökéletes kikapcsolódási lehetőségeket nyújt, akik a vízpartok közelségére vágynak és azoknak is, akik a természet csodáit és a régió történelmét kívánják felfedezni.

A somogyi dombok ölelésében fekvő kúria az 1800-as években épült, és azóta is megtestesíti mindazt, ami a magyar Provence-ot jelenti.

A butikhotel mesébe illő, romantikus környezetéből a vendégek teljesen feltöltődve, kisimulva térhetnek haza. A felnőttbarát szálláshelyként tizenkét éven aluli gyermekeket csak előzetes egyeztetéssel és kizárólag teljes ház bérlése esetén fogadnak.

Páskom

A Tolnai-dombság peremén, egy látványos szőlőhegy lábánál elterülő Lajoskomárom ad otthont a Páskom Cottage-nek, ahol igényes környezet, a természet értékeinek közvetítése és minőségi gasztronómia várja a csendre, a nyugalomra és a feltöltődésre vágyó vendégeket.

Szintén felnőttbarát szálláshelyként olyan komplex élményt kínálnak, amely

számos meghitt pillanat megszületését teszi lehetővé.

A Páskom mediterrán hangulatú kertjében fürdőtó és medence is található, gasztronómiai kínálatában pedig a legjobb helyi termelőktől származó sajtok, borok és kiváló minőségű fogások jelennek meg. A környező pincészetekkel együttműködve látványos borvacsorákat is kínálnak időről időre, így a borturizmus kedvelői számára is ideális célpont lehet.

Tavaly nyáron az ismert okok miatt a belföld lett az új külföld, és mivel sokan (újra)felfedezték a hazai értékeket, elképzelhető, hogy idénre is érvényes marad ez a szlogen. Ebben a cikkünkben összegyűjtöttünk pár figyelemre méltó itthoni szálláshelyet, amit érdemes nézegetni a következő nyaralás tervezgetéséhez.

(Forrás: A szálláshelyek hivatalos weboldalai és Facebook-oldalai)

szálloda | botanica | Tiszavirág | babérliget | Kosbor Panzió

FOLYTASD EZZEL

A Google Térkép négy új frissítése nagyon jól jöhet az utazáshoz

Egy professzor rájött, mitől lesznek finomabbak az ételek a repülőn

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram