Close
Los Angeles riválisának szánták, bizarr sivatagi háló lett belőle

Los Angeles riválisának szánták, bizarr sivatagi háló lett belőle

Niklas Goldbach filme tragikomikus időutazás, vagy inkább utazás az időtlenségbe, egy sivatagi szellemvárosba, ami szinte már csak a levegőből látható.

Láttunk már pazar kisfilmet magáról a Földről is, de hangulatában a Land of the Sun című videó bármivel felveszi a versenyt. Hősünk, Niklas Goldbach az 1965-ben tervezgetett California Cityt kereste fel, ami mára szinte már csak nyomokban létezik:

egy bő 320 négyzetkilométeres terület a Mojave-sivatagban, amit Los Angeles riválisának képzeltek el egykor.

Minden idők egyik legnagyobb urbanisztikai baklövése lett belőle, amiből mára csak a sosem volt város halvány emlékképét őrző útburkolat kósza hálója maradt.

Illetve ne legyünk igazságtalanok: területre most is California állam harmadik legnagyobb városa, és egy részét még lakják is, mintegy 14 ezren. No de azért Los Angelesszel nem rivalizál, legfeljebb a levegője tisztább.

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom