Close
Los Angeles riválisának szánták, bizarr sivatagi háló lett belőle

Los Angeles riválisának szánták, bizarr sivatagi háló lett belőle

Niklas Goldbach filme tragikomikus időutazás, vagy inkább utazás az időtlenségbe, egy sivatagi szellemvárosba, ami szinte már csak a levegőből látható.

Láttunk már pazar kisfilmet magáról a Földről is, de hangulatában a Land of the Sun című videó bármivel felveszi a versenyt. Hősünk, Niklas Goldbach az 1965-ben tervezgetett California Cityt kereste fel, ami mára szinte már csak nyomokban létezik:

egy bő 320 négyzetkilométeres terület a Mojave-sivatagban, amit Los Angeles riválisának képzeltek el egykor.

Minden idők egyik legnagyobb urbanisztikai baklövése lett belőle, amiből mára csak a sosem volt város halvány emlékképét őrző útburkolat kósza hálója maradt.

Illetve ne legyünk igazságtalanok: területre most is California állam harmadik legnagyobb városa, és egy részét még lakják is, mintegy 14 ezren. No de azért Los Angelesszel nem rivalizál, legfeljebb a levegője tisztább.

FOLYTASD EZZEL
Szibériában található a világ egyik legcsodásabb és legmisztikusabb tava
Ilyennek sem láttuk még soha Szocsit
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom