Close
Los Angeles riválisának szánták, bizarr sivatagi háló lett belőle

Los Angeles riválisának szánták, bizarr sivatagi háló lett belőle

Niklas Goldbach filme tragikomikus időutazás, vagy inkább utazás az időtlenségbe, egy sivatagi szellemvárosba, ami szinte már csak a levegőből látható.

Láttunk már pazar kisfilmet magáról a Földről is, de hangulatában a Land of the Sun című videó bármivel felveszi a versenyt. Hősünk, Niklas Goldbach az 1965-ben tervezgetett California Cityt kereste fel, ami mára szinte már csak nyomokban létezik:

egy bő 320 négyzetkilométeres terület a Mojave-sivatagban, amit Los Angeles riválisának képzeltek el egykor.

Minden idők egyik legnagyobb urbanisztikai baklövése lett belőle, amiből mára csak a sosem volt város halvány emlékképét őrző útburkolat kósza hálója maradt.

Illetve ne legyünk igazságtalanok: területre most is California állam harmadik legnagyobb városa, és egy részét még lakják is, mintegy 14 ezren. No de azért Los Angelesszel nem rivalizál, legfeljebb a levegője tisztább.

video

FOLYTASD EZZEL

Egy egyetemista készítette el a világ legkreatívabb útifilmjét

Ide nem nyaralni, hanem inspirációért jön az ember

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram