Close
Ilyen varázslatos volt a francia tengerparti város, ahol berobbant a Chanel

Ilyen varázslatos volt a francia tengerparti város, ahol berobbant a Chanel

Hangulatos időutazás a korba, amikor a világ háborúra készült, a francia és orosz arisztokrácia pedig Biarritzban partizott.

Coco Chanel 1915-ben Biarritzban nyitotta meg első üzletét, jó érzékkel szemben a kaszinó épületével. Ebben a tengerparti városkában tömörül a francia elit és azok a főként orosz arisztokraták, akik a háború miatt elhagyták hazájukat. Az üzlet annyira sikeres lett, hogy Chanel egy év alatt kifizette a felvett hitelét. Biarritzban ismerkedett meg Dimitrij Pavlovics nagyherceggel is, akivel egy több évig tartó viszony vette itt kezdetét. 1919-ben aztán szabóságként jegyeztette be a cégét, és ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

Ez a kisfilm korabeli filmfelvételekkel, dokumentumokkal, fotókkal szerintünk nagyon hangulatosan adja vissza 1915 és Biarritz hangulatát.

Ez is érdekelhet:

video | coco chanel | biarritz | világháború

FOLYTASD EZZEL

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram