Close
Ilyen varázslatos volt a francia tengerparti város, ahol berobbant a Chanel

Ilyen varázslatos volt a francia tengerparti város, ahol berobbant a Chanel

Hangulatos időutazás a korba, amikor a világ háborúra készült, a francia és orosz arisztokrácia pedig Biarritzban partizott.

Coco Chanel 1915-ben Biarritzban nyitotta meg első üzletét, jó érzékkel szemben a kaszinó épületével. Ebben a tengerparti városkában tömörül a francia elit és azok a főként orosz arisztokraták, akik a háború miatt elhagyták hazájukat. Az üzlet annyira sikeres lett, hogy Chanel egy év alatt kifizette a felvett hitelét. Biarritzban ismerkedett meg Dimitrij Pavlovics nagyherceggel is, akivel egy több évig tartó viszony vette itt kezdetét. 1919-ben aztán szabóságként jegyeztette be a cégét, és ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

Ez a kisfilm korabeli filmfelvételekkel, dokumentumokkal, fotókkal szerintünk nagyon hangulatosan adja vissza 1915 és Biarritz hangulatát.

Ez is érdekelhet:

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom