Close
Ilyen varázslatos volt a francia tengerparti város, ahol berobbant a Chanel

Ilyen varázslatos volt a francia tengerparti város, ahol berobbant a Chanel

Hangulatos időutazás a korba, amikor a világ háborúra készült, a francia és orosz arisztokrácia pedig Biarritzban partizott.

Coco Chanel 1915-ben Biarritzban nyitotta meg első üzletét, jó érzékkel szemben a kaszinó épületével. Ebben a tengerparti városkában tömörül a francia elit és azok a főként orosz arisztokraták, akik a háború miatt elhagyták hazájukat. Az üzlet annyira sikeres lett, hogy Chanel egy év alatt kifizette a felvett hitelét. Biarritzban ismerkedett meg Dimitrij Pavlovics nagyherceggel is, akivel egy több évig tartó viszony vette itt kezdetét. 1919-ben aztán szabóságként jegyeztette be a cégét, és ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

Ez a kisfilm korabeli filmfelvételekkel, dokumentumokkal, fotókkal szerintünk nagyon hangulatosan adja vissza 1915 és Biarritz hangulatát.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

Close