Close
Ilyen varázslatos volt a francia tengerparti város, ahol berobbant a Chanel

Ilyen varázslatos volt a francia tengerparti város, ahol berobbant a Chanel

Hangulatos időutazás a korba, amikor a világ háborúra készült, a francia és orosz arisztokrácia pedig Biarritzban partizott.

Coco Chanel 1915-ben Biarritzban nyitotta meg első üzletét, jó érzékkel szemben a kaszinó épületével. Ebben a tengerparti városkában tömörül a francia elit és azok a főként orosz arisztokraták, akik a háború miatt elhagyták hazájukat. Az üzlet annyira sikeres lett, hogy Chanel egy év alatt kifizette a felvett hitelét. Biarritzban ismerkedett meg Dimitrij Pavlovics nagyherceggel is, akivel egy több évig tartó viszony vette itt kezdetét. 1919-ben aztán szabóságként jegyeztette be a cégét, és ahogy mondani szokás, a többi már történelem.

Ez a kisfilm korabeli filmfelvételekkel, dokumentumokkal, fotókkal szerintünk nagyon hangulatosan adja vissza 1915 és Biarritz hangulatát.

Ez is érdekelhet:

biarritz | világháború | coco chanel | video

FOLYTASD EZZEL

Három perc alatt bele lehet szeretni ebbe a fantasztikus ázsiai országba

Látványos videó bizonyítja, hogy Peru több, mint a Machu Picchu

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom