Close
Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Neogótikus toronyból lett elképesztő lakóépület az ikonikus Tribune Tower

Chicago egyik legismertebb történelmi épületét, melyben 1925-től a Chicago Tribune magazin működött, alakították át lakóházzá, méghozzá egészen pazar módon.

A Solomon Cordwell Buenz (SCB) építészstúdió nyerte meg és vitte véghez a Tribune Tower átalakítását, mellyel a 34 emeletes irodaépületből csodálatos lakóépületet varázsoltak.

A 141 méteres felhőkarcolóban 1925 és 2018 között működött a Chicago Tribune magazin, átalakítására pedig egy finoman szólva is népszerű tendert írtak ki: 260 építészstúdió jelentkezett ötletekkel, közülük nyert az SCB.

“Chicagóiként borzasztó fontos volt számunkra, hogy tiszteletben tartsuk a történelmi épület múltját, de mégis új életet leheljünk belé és ennélfogva a környékbe is”

— nyilatkozta Steve Hubbard, az SCB vezető tervezője. Éppen ezért az átalakítás során renoválták és újraépítették a torony eredeti homlokzatát és a recepciót, valamint egy teljesen új zöldudvart is létrehoztak, az irodákból pedig 162 lakást alakítottak ki ötvenöt szinten.

A Chicago Tribune felirat mögött egy nagyvonalú medence kapott helyet, az épület koronája mögött pedig egy bámulatos teraszt élvezhetnek az új lakók.

(Fotók: David Burke)

chicago | tribune tower | dizájn | építészet | chicago tribune

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Így kaphatsz egy kis francia életérzést egy csodás villában a Balaton-felvidéken

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram