Close
Pár kattintással miénk lehet a világ egyik legnagyobb múzeumának gyűjteménye

Pár kattintással miénk lehet a világ egyik legnagyobb múzeumának gyűjteménye

A műkedvelők képzeletbeli bakancslistáján egészen biztosan az élmezőnyben találjuk a Chicagói Művészeti Intézetet. A patinás intézmény most néhány klikkeléssel lehetővé teszi, hogy azok is élvezhessék a grandiózus gyűjteményt, akiknek nincs lehetőségük személyesen ellátogatni a szeles városba. 

Chicago és a kultúra kapcsolata legalább olyan szoros, ha nem szorosabb, mint a városé és a kosárlabdáé. Itt találjuk a világ egyik legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista gyűjteményével rendelkező intézetét, a több mint százötven éves Chicagói Művészeti Intézetet (Art Institute of Chicago), amely a New York-i Metropolitan után az Egyesült Államok második legnagyobb múzeuma.

Georges Seurat: Vasárnap délután a Grande Jatte szigetén

Az intézet összesen mintegy kétszázhatvanezer műtárgy állandó otthonának számít, számos világhírű művész alkotásai pihennek a falai között Van Goghtól kezdve egészen a Sikoly-filmekben látható sorozatgyilkos álarcát ihlető Munch-festményekig.

Gustave Caillebotte: Párizsi utca esőben

Ősszel ráncfelvarráson esett át az intézet honlapja, aminek köszönhetően ötvenkétezernél is több műalkotást tekinthetünk meg az online galériában, sőt, nagy felbontású képként ingyen letölthetjük és szabadon felhasználhatjuk őket.

(Fotók: artic.edu)

online | chicago | galéria | letölthető | kollekció

FOLYTASD EZZEL

Egész decemberben megéri felnézni az éjszakai égre: ilyen nagy és ragyogó még tíz évig nem lesz a Mars

Elképesztően látványos csillaghullás várható a jövő héten

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram