Pár kattintással miénk lehet a világ egyik legnagyobb múzeumának gyűjteménye

A műkedvelők képzeletbeli bakancslistáján egészen biztosan az élmezőnyben találjuk a Chicagói Művészeti Intézetet. A patinás intézmény most néhány klikkeléssel lehetővé teszi, hogy azok is élvezhessék a grandiózus gyűjteményt, akiknek nincs lehetőségük személyesen ellátogatni a szeles városba. 

Chicago és a kultúra kapcsolata legalább olyan szoros, ha nem szorosabb, mint a városé és a kosárlabdáé. Itt találjuk a világ egyik legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista gyűjteményével rendelkező intézetét, a több mint százötven éves Chicagói Művészeti Intézetet (Art Institute of Chicago), amely a New York-i Metropolitan után az Egyesült Államok második legnagyobb múzeuma.

Georges Seurat: Vasárnap délután a Grande Jatte szigetén

Az intézet összesen mintegy kétszázhatvanezer műtárgy állandó otthonának számít, számos világhírű művész alkotásai pihennek a falai között Van Goghtól kezdve egészen a Sikoly-filmekben látható sorozatgyilkos álarcát ihlető Munch-festményekig.

Gustave Caillebotte: Párizsi utca esőben

Ősszel ráncfelvarráson esett át az intézet honlapja, aminek köszönhetően ötvenkétezernél is több műalkotást tekinthetünk meg az online galériában, sőt, nagy felbontású képként ingyen letölthetjük és szabadon felhasználhatjuk őket.

(Fotók: artic.edu)

online | letölthető | festmény | gyűjtemény | galéria

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom