Close
Pár kattintással miénk lehet a világ egyik legnagyobb múzeumának gyűjteménye

Pár kattintással miénk lehet a világ egyik legnagyobb múzeumának gyűjteménye

A műkedvelők képzeletbeli bakancslistáján egészen biztosan az élmezőnyben találjuk a Chicagói Művészeti Intézetet. A patinás intézmény most néhány klikkeléssel lehetővé teszi, hogy azok is élvezhessék a grandiózus gyűjteményt, akiknek nincs lehetőségük személyesen ellátogatni a szeles városba. 

Chicago és a kultúra kapcsolata legalább olyan szoros, ha nem szorosabb, mint a városé és a kosárlabdáé. Itt találjuk a világ egyik legnagyobb impresszionista és posztimpresszionista gyűjteményével rendelkező intézetét, a több mint százötven éves Chicagói Művészeti Intézetet (Art Institute of Chicago), amely a New York-i Metropolitan után az Egyesült Államok második legnagyobb múzeuma.

Georges Seurat: Vasárnap délután a Grande Jatte szigetén

Az intézet összesen mintegy kétszázhatvanezer műtárgy állandó otthonának számít, számos világhírű művész alkotásai pihennek a falai között Van Goghtól kezdve egészen a Sikoly-filmekben látható sorozatgyilkos álarcát ihlető Munch-festményekig.

Gustave Caillebotte: Párizsi utca esőben

Ősszel ráncfelvarráson esett át az intézet honlapja, aminek köszönhetően ötvenkétezernél is több műalkotást tekinthetünk meg az online galériában, sőt, nagy felbontású képként ingyen letölthetjük és szabadon felhasználhatjuk őket.

(Fotók: artic.edu)

galéria | Chicagói Művészeti Intézet | online | festmény | gyűjtemény

FOLYTASD EZZEL

Hollandia mostantól három évig megszállja Budapestet

Az Agymanók és a Toy Story készítőjével érkezik a Magyar Zene Házába a jövőfesztivál

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom