Close
Minden percben a sós óceánt szívhatjuk magunkba ebben a gyönyörű chilei villában

Minden percben a sós óceánt szívhatjuk magunkba ebben a gyönyörű chilei villában

Nehéz eldönteni, hogy a ház vagy a kilátás a pazarabb.

A chilei ERRE építészstúdió tervezte a Casa Ferrant, ezt a fantasztikus nyaralót Matanzasban, Chilében.

A 240 négyzetméteres, U alakú villa egy szikla szélén fekszik egy 2 200 négyzetméteres telken és egészen varázslatosan “bukik” a Csendes-óceánba.

Az építészek a tervezéskor három fő szempontot vettek figyelembe: hogy a házat úgy helyezzék el, hogy az védve legyen az erős délnyugati széltől, északi és déli oldalon is teljesen elzárt legyen a kíváncsi szemektől, de mindeközben kihozza a maximumot az óceáni kilátásból.

Az utóbbi valami egészen fenomenálisan sikerült, de a dizájn is önmagáért beszél: stílusos, modern, gyönyörű.

A házból tolható üvegajtókon keresztül lehet egy fedett verandára kijutni, ahonnan lélegzetelállító a kilátás.

A ház egyik szárnyában három hálót és két átriumot alakítottak ki, a másikban egy vendéghálót, valamint a parkolóterületet, az ezeket összekötő, központi részen pedig a konyha, az étkező és a nappali várja a nagyon szerencsés nyaralókat.

(Fotók: Nicolás Saieh)

villa | chile | ház | óceán | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Mintha csak a táj emelte volna ki magából ezt a meseszép mexikói kőházat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram