Close
Ez a harmincperces cideres csirke az őszi vacsorák sztárja

Ez a harmincperces cideres csirke az őszi vacsorák sztárja

A csirkecomb rendkívül ízletes, könnyen és gyorsan elkészíthető alapanyag, aminek nagyon jól áll az ősz minden szezonális zöldsége és gyümölcse, de ha ciderrel öntjük nyakon, a végeredmény tényleg felejthetetlen lesz.

Hozzávalók:

  • 6 db csirkecomb
  • 1 üveg cider
  • 1 nagy édesburgonya meghámozva és kockára vágva
  • 2 alma felszeletelve
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
  • 2 teáskanál méz
  • 1 evőkanál mustár
  • 1 evőkanál vaj
  • 3 ág rozmaring
  • só, bors

Elkészítése:

  1. A sütőt előmelegítjük 180 Celius-fokra. Egy közepes tálba tesszük az előkészített burgonyát, almát és az apróra vágott rozmaringot, majd sóval és borssal ízesítjük. Meglocsoljuk egy evőkanál olívaolajjal, és összekeverjük.
  2. Egy serpenyőben felhevítünk egy evőkanál olajat, rátesszük a csirkecombot a bőrös felével lefelé, és 2 perc alatt kissé megpirítjuk, majd kiszedjük a húst egy tálra.
  3. Ugyanabba a serpenyőbe beleöntjük a cidert, a mézet és a mustárt. Felforraljuk és kissé leredukáljuk, végül belekeverjük a vajat is. Visszatesszük a csirkét a serpenyőbe, köré halmozzuk az édesburgonyát és az almát, majd betesszük a sütőbe.
  4. Nagyjából 20 percig sütjük, frissen fogyasztjuk.

Tökéletes desszert lehet a cideres mázas csirkecomb után egy szintén őszi ízvilágú pite, amit készíthetünk almával, sütőtökkel vagy szilvával is.

(Forrás: Delish, fotó: Getty Images)

cider | elronthatatlan recept | könnyű recept | gyors recept | csirkecomb

FOLYTASD EZZEL

Három karácsonyi főétel, ami szinte magától elkészül

Tízből tíz ember helytelenül főzi a rizst – Ez a helyes trükkje

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram