Close
Van egy európai ország, amelynek minden tengerparti strandján kifogásolhatatlan a vízminőség

Van egy európai ország, amelynek minden tengerparti strandján kifogásolhatatlan a vízminőség

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) ismét közzétette éves jelentését, amelyben az európai strandok vizeinek minőségét vizsgálja.

A méréseket 2020 májusa és októbere között végezték el az Európai Unió tagországaiban, valamint Svájcban, Albániában és Nagy-Britanniában.

A Rena Bianca strand Szardíniában

A tavalyi eredményekhez képest csökkent a kiválónak számító tengerparti és szárazföldi úszóhelyek aránya – 85 százalékról 82,8 százalékra –, a lista első öt helyezetténél (Cipruson, Ausztriában, Görögországban, Máltán és Horvátországban) a vizek legalább 95%-a kiváló minőségű volt.

Az első helyezett Ciprusnak mind a száztizenkét tengerparti strandja maximális eredménnyel végzett.

Bátran felkereshetjük a ciprusi strandokat, a vízminőségre biztosan nem lesz panasz

És bár a kontinensen csökkent a rossz vízminőségű strandok aránya is, a már eddig is ismert problémák nem sokat változtak: az integrált vízgazdálkodás hiánya, valamint a vízszennyezés. A lista további helyezettei: hatodik helyen Dánia végzett, hetedik lett Németország, nyolcadik Portugália, kilencedik Finnország, és tizedik Olaszország.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, Travelo)

FOLYTASD EZZEL
Óriási hegedűhajón zenélt egy vonósnégyes Velencében
Csodás show-műsorként hirdetik a vulkánkitörést a Kanári-szigeteken
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom