Close
Van egy európai ország, amelynek minden tengerparti strandján kifogásolhatatlan a vízminőség

Van egy európai ország, amelynek minden tengerparti strandján kifogásolhatatlan a vízminőség

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) ismét közzétette éves jelentését, amelyben az európai strandok vizeinek minőségét vizsgálja.

A méréseket 2020 májusa és októbere között végezték el az Európai Unió tagországaiban, valamint Svájcban, Albániában és Nagy-Britanniában.

A Rena Bianca strand Szardíniában

A tavalyi eredményekhez képest csökkent a kiválónak számító tengerparti és szárazföldi úszóhelyek aránya – 85 százalékról 82,8 százalékra –, a lista első öt helyezetténél (Cipruson, Ausztriában, Görögországban, Máltán és Horvátországban) a vizek legalább 95%-a kiváló minőségű volt.

Az első helyezett Ciprusnak mind a száztizenkét tengerparti strandja maximális eredménnyel végzett.

Bátran felkereshetjük a ciprusi strandokat, a vízminőségre biztosan nem lesz panasz

És bár a kontinensen csökkent a rossz vízminőségű strandok aránya is, a már eddig is ismert problémák nem sokat változtak: az integrált vízgazdálkodás hiánya, valamint a vízszennyezés. A lista további helyezettei: hatodik helyen Dánia végzett, hetedik lett Németország, nyolcadik Portugália, kilencedik Finnország, és tizedik Olaszország.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, Travelo)

vízminőség | Európai Környezetvédelmi Ügynökség | strand | ciprus | EEA

FOLYTASD EZZEL

Új úti célt vett fel a kínálatába a Wizz Air

Akkora a felháborodás, hogy Párizs meggondolta magát az Eiffel-tornyot illetően

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram