Van egy európai ország, amelynek minden tengerparti strandján kifogásolhatatlan a vízminőség

Az Európai Környezetvédelmi Ügynökség (EEA) ismét közzétette éves jelentését, amelyben az európai strandok vizeinek minőségét vizsgálja.

A méréseket 2020 májusa és októbere között végezték el az Európai Unió tagországaiban, valamint Svájcban, Albániában és Nagy-Britanniában.

A Rena Bianca strand Szardíniában

A tavalyi eredményekhez képest csökkent a kiválónak számító tengerparti és szárazföldi úszóhelyek aránya – 85 százalékról 82,8 százalékra –, a lista első öt helyezetténél (Cipruson, Ausztriában, Görögországban, Máltán és Horvátországban) a vizek legalább 95%-a kiváló minőségű volt.

Az első helyezett Ciprusnak mind a száztizenkét tengerparti strandja maximális eredménnyel végzett.

Bátran felkereshetjük a ciprusi strandokat, a vízminőségre biztosan nem lesz panasz

És bár a kontinensen csökkent a rossz vízminőségű strandok aránya is, a már eddig is ismert problémák nem sokat változtak: az integrált vízgazdálkodás hiánya, valamint a vízszennyezés. A lista további helyezettei: hatodik helyen Dánia végzett, hetedik lett Németország, nyolcadik Portugália, kilencedik Finnország, és tizedik Olaszország.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, Travelo)

strand | ciprus | vízminőség | víz | EEA

FOLYTASD EZZEL

Exkluzív élmény vár a Bazilika lábánál – Megnyílt a The—Bar Giftshop Pop-up Store

Nehéz decemberben programot találni a Balatonnál? Választani nehéz!

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Különleges programok a Balatonnál decemberben! Kattints a részletekért!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom