Close
Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Soha szebb nyaralót nem láttunk még CLT-panelből mint ez az új-zélandi kabin

Gyönyörű bizonyíték, hogy a rétegragasztott falpanelből is lehet prémiumot álmodni!

A Fabric építészstúdió tervezte Új-Zéland nyugati partján egy esőerdőbe ezt a csodálatos házat a környéken nyaralók számára. A kabin különlegessége, hogy teljes egészében CLT-panelekből készült el, mely egyrészt költséghatékony és ellenáll a sós óceáni levegőnek is csakúgy, mint a ház korrózió-rezisztens aluminium tetőzete és külső borítása.

A házikó egyáltalán nem zavarja meg a buja természetet: csodálatos kis fészek, ahová pár napra eltűnhetünk a város zajából a fák ölelésébe.

A kabin formája a régi aranyásók házikóira emlékeztet, akik a környéken dolgoztak.

A mindösszesen negyvenhat négyzetméteres ház dupla belmagasságában csak úgy árad a fény, este pedig egy finom teával a kezünkben nézhetjük a fák megnyugtató hullámzását.

A kabin fűtését passzív rendszerrel oldották meg a költségek minimalizálása érdekében, a kiváló szigetelésnek és aktív ventillációs rendszernek köszönhetően pedig a vendégeknek semmi dolguk nincs, folyton kellemes hőmérséklet várja őket a házikóban.

A tervezéskor fontos volt, hogy egyszerre legyen minimalista és mégis luxusérzetű a tér:

az építészek a simple living koncepcióban alkotva kényelmes, stílusos és emlékezetes tereket alkottak, melyekben akárhová is tekintünk, a természet mindenhonnan varázslatosan körülölel.

A házban két háló található, a meghitt hangulatra pedig egy kedves kandalló teszi rá a koronát.

Szívesen szívnánk itt magunkba egy kis energiát!

(Fotók: Stephen Goodenough)

uj-zeland | dizájn | nagy sztori | kabin | clt-panel

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Így kaphatsz egy kis francia életérzést egy csodás villában a Balaton-felvidéken

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram