Close
Törlik a járvány idején kiszabott bírságok felét és a befizetetteket is visszatérítik a kormány döntése értelmében

Törlik a járvány idején kiszabott bírságok felét és a befizetetteket is visszatérítik a kormány döntése értelmében

Az ausztráliai Új-Dél-Wales állam kormánya törölte a koronavírus-járvány idején kiszabott bírságok felét, miután elismerte, hogy indoklásuk túlságosan ködös volt – számolt a The Guardian online kiadására hivatkozva az MTI.

A helyi adóhivatal bejelentette, mintegy harmincháromezer bírságot törölt, ami a rendőrség által a 2020-as és 2021-es járványügyi korlátozások idején a közegészségügyi rendeletek megszegéséért kiadott pénzügyi büntetéseknek mintegy fele.

A bírságokat azt követően vonták vissza, hogy a kormány jogászai kedden elismerték, hogy a Redfern Jogi Központ (RLC), független, nonprofit közösségi jogi szervezet által indított próbaperekben támadott bírságolási esetekben a szabálysértés jellege nem volt megfelelően meghatározva, és így a bírság kiszabása nem volt jogszerű.

Az adóhivatal szóvivője ugyanakkor közölte, nem arról van szó, hogy a szabálysértéseket nem követték el, megszűnik azonban a bírságokkal kapcsolatos minden döntés. Hozzátette: a már befizetett büntetéseket is visszatérítik. A bírságok összege magánszemélyek esetében ezer ausztrál dollárig (mintegy kétszázhatvanezer forint), vállalat esetében pedig ötvenötezer ausztrál dollárig (körülbelül 14,5 millió forint) terjedt. A törölt büntetések összértéke mintegy harminc millió ausztrál dollár (nagyjából nyolc milliárd forint).

(Forrás: MTI, fotók: Getty)

új-dél-wales | járvány | pandémia | koronavírus | bírság

FOLYTASD EZZEL

Zene, művészet és hihetetlen ételek várnak Madridban

Februártól egy gonddal kevesebbjük lesz a Spanyolországba utazóknak

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram