Close
Ennyi esélyed van megfertőződni egy olyan repülőn, amire mindenki negatív teszttel szállt fel

Ennyi esélyed van megfertőződni egy olyan repülőn, amire mindenki negatív teszttel szállt fel

Egy új kutatás szerint egészen minimális a Covid–19-nek való kitettség kockázata egy olyan repülőjáraton, melyen valamennyi utas negatív teszttel rendelkezik.

A tanulmányban közel tízezer légiutas adatait használta fel a Delta Airlines a New York-i JFK, az Atlanta Airport és a római Fiumicino között közlekedő, ún. Covid-tesztelt járatain, és arra a következtetésre jutott, hogy az indulás előtt hetvenkét órával elvégzett molekuláris teszt jelentősen csökkentheti a repülőgépek fedélzetén megfertőződő emberek arányát.

A Georgia állam egészségügyi minisztériuma, valamint a Mayo Klinika által a Delta légitársasággal közösen végzett kutatás szerint a tesztelt járatokon a fertőzési arány 0,5 százalékot tett ki,

ami tízezer utasból ötöt jelent.

Dr. Henry Ting, a Delta egészségügyi vezetője elmondta: “Ha a rendkívül alacsony fertőzési arányhoz hozzávesszük a kötelező fedélzeti maszkviselést és a kórházi szintű légszűrést, akkor a fertőzés átvitelének kockázata kevesebb mint egy az egymillióból. Ezek a számok pedig csak tovább javulnak majd, amint az átoltottsági arányok növekednek, illetve világszerte csökken az új esetek száma.”

Dr. Henry Ting szerint egy ideig még együtt fogunk élni a Covid–19 variánsaival, de ezek a valós adatok – nem pedig a szimulációs modellek – azok, amelyekre építve a kormányok megfontolhatják, hogy kötelező karantén helyett oltást és tesztelést írjanak elő a nemzetközi turistáknak és ezáltal újra megnyilhassanak a határok.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, és adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay, Getty Images)

covid-19 | fertőzés | esély | utazás | repülő

FOLYTASD EZZEL

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram