Close
Ennyi esélyed van megfertőződni egy olyan repülőn, amire mindenki negatív teszttel szállt fel

Ennyi esélyed van megfertőződni egy olyan repülőn, amire mindenki negatív teszttel szállt fel

Egy új kutatás szerint egészen minimális a Covid–19-nek való kitettség kockázata egy olyan repülőjáraton, melyen valamennyi utas negatív teszttel rendelkezik.

A tanulmányban közel tízezer légiutas adatait használta fel a Delta Airlines a New York-i JFK, az Atlanta Airport és a római Fiumicino között közlekedő, ún. Covid-tesztelt járatain, és arra a következtetésre jutott, hogy az indulás előtt hetvenkét órával elvégzett molekuláris teszt jelentősen csökkentheti a repülőgépek fedélzetén megfertőződő emberek arányát.

A Georgia állam egészségügyi minisztériuma, valamint a Mayo Klinika által a Delta légitársasággal közösen végzett kutatás szerint a tesztelt járatokon a fertőzési arány 0,5 százalékot tett ki,

ami tízezer utasból ötöt jelent.

Dr. Henry Ting, a Delta egészségügyi vezetője elmondta: “Ha a rendkívül alacsony fertőzési arányhoz hozzávesszük a kötelező fedélzeti maszkviselést és a kórházi szintű légszűrést, akkor a fertőzés átvitelének kockázata kevesebb mint egy az egymillióból. Ezek a számok pedig csak tovább javulnak majd, amint az átoltottsági arányok növekednek, illetve világszerte csökken az új esetek száma.”

Dr. Henry Ting szerint egy ideig még együtt fogunk élni a Covid–19 variánsaival, de ezek a valós adatok – nem pedig a szimulációs modellek – azok, amelyekre építve a kormányok megfontolhatják, hogy kötelező karantén helyett oltást és tesztelést írjanak elő a nemzetközi turistáknak és ezáltal újra megnyilhassanak a határok.

Egy repülőút néha bizonyos járulékokkal járhat, hiszen jó néhány történésre nincs ráhatásunk, és adott esetben különféle események megzavarhatják az utazásunkat – ilyen például, ha valaki nem tartja be a kimondott és kimondatlan szabályokat.

(Forrás: Independent, fotók: Pixabay, Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Ezekre az úti célokra vágyik most a legtöbb fiatal
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom