Close
Visszatér a kötelező koronavírus-teszt és az oltási igazolás is ismét fontossá válik a Kínából érkezőknek

Visszatér a kötelező koronavírus-teszt és az oltási igazolás is ismét fontossá válik a Kínából érkezőknek

Minden, Kínából Spanyolországba érkező utazónak negatív Covid-tesztet kell bemutatnia, vagy igazolnia kell a vírus elleni oltottságát az Egészségügyi Világszervezet (WHO) által jóváhagyott vakcinák bármelyikével.

A spanyolok – hasonlóan az Olaszországban bevezetett szigorításhoz – azt követően döntöttek a kötelező teszt, illetve védettségi igazolás mellett, hogy Kínában drámai módon megnövekedett a fertőzöttek száma, ráadásul az ország három év után ismét megnyitotta a határait a turisták előtt.

Az új intézkedésekről szóló rendeletet közzétevő Twitter-posztban a minisztérium megjegyezte, hogy a Kínából érkező utazókat a belépési pontokon ellenőrzéseknek vetik alá.

Az intézkedések egyelőre 2023. február 15-ig lesznek érvényben.

Az új korlátozások csak a Kínai Népköztársaság szárazföldi részéből induló járatok utazóit érintik, ami azt jelenti, hogy a más helyekről, például Hongkongból érkezők esetében eltekintenek a kötelező teszt és a védettségi igazolás bemutatásától.

Mint ismert, Olaszország volt az első, amely korlátozásokat vezetett be a Kínából érkező utazókra, és most Franciaország, az Egyesült Királyság és Spanyolország is követi a példájukat. A világ más országai is hasonló intézkedéseket vezettek be, köztük Izrael és Japán.

(Forrás: Schengenvisainfo, fotók: Getty)

pandémia | covid | covid-19 | védettségi igazolás | negatív teszt

FOLYTASD EZZEL

Középkori mesevilágba repít a kőkunyhók falva Olaszországban

Kiderült, melyek az Egyesült Királyság kedvenc és legtöbbet kritizált látványosságai

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram