Close
Megjelent az új Kondor Vilmos-regény, olvasd el a Roadsternek írt novelláját!

Megjelent az új Kondor Vilmos-regény, olvasd el a Roadsternek írt novelláját!

Kondor Vilmos remek író, aminek ismét tanújelét adja, hiszen a mai napon jelenik meg a Libri kiadásában a Szent korona-trilógia harmadik része, A korona ügynöke. A titokzatos, a nyilvánosság elől rejtőző írót még novemberben kértük fel, hogy írjon nekünk egy novellát, a szerző pedig nem is fogta vissza magát, és egy olyan történettel állt elő, ami sokkal komolyabb élmény lett, mint azt a felkérés idején vártunk volna.

Mielőtt azonban belefognánk az olvasásba, bemutatnánk az írót azoknak, akik esetleg nem hallottak róla, illetve 2008-as, műfajteremtő regényéről, a Budapest Noir-ról.

Kondor Vilmos az elmúlt évtized legnagyobb hazai irodalmi talánya, ugyanis a szerző nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, csak e-mailben ad interjút. 1954-ben született, tanulmányait Szegeden kezdte, majd a párizsi Sorbonne-on folyatta, ahonnan végül vegyészmérnöki diplomával tért haza. Jelenleg egy nyugat-magyarországi városban tanít matematikát és fizikát középiskolás diákoknak. Íróként 2008-ban debütált a Bűnös Budapest-ciklus első regényével (Budapest Noir), azóta Gordon Zsigmond kalandjai tíz nyelven, több mint két tucat országban olvashatók, Amerikában például a HarperCollins kiadó gondozásában jelent meg.

Mindössze három fotó ismert a szerzőről, ez az egyik

És akkor következzen a novella, amelynek főhőse Gordon Zsigmond, a történetről pedig annyit árulunk el, hogy a sorozat reputációjának megfelelően kellőképpen sötét, baljós hangulatú, erőszakos és rejtélyes, ráadásul feltűnik benne a Budapest Noir több kultikus alakja is, és komoly szerep jut benne a Kondor-rajongók egyik kedvelt karakterének is. De többet nem árulunk el, jó olvasást a Roadster külön bejáratú Kondor-novellájához!

Az Est Regattájának Igazi Vesztese by Nagy Gergely on Scribd

A korona ügynöke című regény március 19-én jelenik meg a Libri kiadásában. 

az est regattájának igazi vesztese | kondor vilmos | film | gárdos éva | budapest noir

FOLYTASD EZZEL

Ritmus, ha elkap – Ezeken a kihagyhatatlan Bartók Tavasz-programokon el fog

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom