Close
Megjelent az új Kondor Vilmos-regény, olvasd el a Roadsternek írt novelláját!

Megjelent az új Kondor Vilmos-regény, olvasd el a Roadsternek írt novelláját!

Kondor Vilmos remek író, aminek ismét tanújelét adja, hiszen a mai napon jelenik meg a Libri kiadásában a Szent korona-trilógia harmadik része, A korona ügynöke. A titokzatos, a nyilvánosság elől rejtőző írót még novemberben kértük fel, hogy írjon nekünk egy novellát, a szerző pedig nem is fogta vissza magát, és egy olyan történettel állt elő, ami sokkal komolyabb élmény lett, mint azt a felkérés idején vártunk volna.

Mielőtt azonban belefognánk az olvasásba, bemutatnánk az írót azoknak, akik esetleg nem hallottak róla, illetve 2008-as, műfajteremtő regényéről, a Budapest Noir-ról.

Kondor Vilmos az elmúlt évtized legnagyobb hazai irodalmi talánya, ugyanis a szerző nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, csak e-mailben ad interjút. 1954-ben született, tanulmányait Szegeden kezdte, majd a párizsi Sorbonne-on folyatta, ahonnan végül vegyészmérnöki diplomával tért haza. Jelenleg egy nyugat-magyarországi városban tanít matematikát és fizikát középiskolás diákoknak. Íróként 2008-ban debütált a Bűnös Budapest-ciklus első regényével (Budapest Noir), azóta Gordon Zsigmond kalandjai tíz nyelven, több mint két tucat országban olvashatók, Amerikában például a HarperCollins kiadó gondozásában jelent meg.

Mindössze három fotó ismert a szerzőről, ez az egyik
És akkor következzen a novella, amelynek főhőse Gordon Zsigmond, a történetről pedig annyit árulunk el, hogy a sorozat reputációjának megfelelően kellőképpen sötét, baljós hangulatú, erőszakos és rejtélyes, ráadásul feltűnik benne a Budapest Noir több kultikus alakja is, és komoly szerep jut benne a Kondor-rajongók egyik kedvelt karakterének is. De többet nem árulunk el, jó olvasást a Roadster külön bejáratú Kondor-novellájához!

Az Est Regattájának Igazi Vesztese by Nagy Gergely on Scribd

A korona ügynöke című regény március 19-én jelenik meg a Libri kiadásában. 

FOLYTASD EZZEL
Augusztusig biztosan fennmaradnak a járványügyi korlátozások a nem védetteknek
Elengedték az idei fesztivált is a Sziget szervezői
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom