Close
Megjelent az új Kondor Vilmos-regény, olvasd el a Roadsternek írt novelláját!

Megjelent az új Kondor Vilmos-regény, olvasd el a Roadsternek írt novelláját!

Kondor Vilmos remek író, aminek ismét tanújelét adja, hiszen a mai napon jelenik meg a Libri kiadásában a Szent korona-trilógia harmadik része, A korona ügynöke. A titokzatos, a nyilvánosság elől rejtőző írót még novemberben kértük fel, hogy írjon nekünk egy novellát, a szerző pedig nem is fogta vissza magát, és egy olyan történettel állt elő, ami sokkal komolyabb élmény lett, mint azt a felkérés idején vártunk volna.

Mielőtt azonban belefognánk az olvasásba, bemutatnánk az írót azoknak, akik esetleg nem hallottak róla, illetve 2008-as, műfajteremtő regényéről, a Budapest Noir-ról.

Kondor Vilmos az elmúlt évtized legnagyobb hazai irodalmi talánya, ugyanis a szerző nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, csak e-mailben ad interjút. 1954-ben született, tanulmányait Szegeden kezdte, majd a párizsi Sorbonne-on folyatta, ahonnan végül vegyészmérnöki diplomával tért haza. Jelenleg egy nyugat-magyarországi városban tanít matematikát és fizikát középiskolás diákoknak. Íróként 2008-ban debütált a Bűnös Budapest-ciklus első regényével (Budapest Noir), azóta Gordon Zsigmond kalandjai tíz nyelven, több mint két tucat országban olvashatók, Amerikában például a HarperCollins kiadó gondozásában jelent meg.

Mindössze három fotó ismert a szerzőről, ez az egyik
És akkor következzen a novella, amelynek főhőse Gordon Zsigmond, a történetről pedig annyit árulunk el, hogy a sorozat reputációjának megfelelően kellőképpen sötét, baljós hangulatú, erőszakos és rejtélyes, ráadásul feltűnik benne a Budapest Noir több kultikus alakja is, és komoly szerep jut benne a Kondor-rajongók egyik kedvelt karakterének is. De többet nem árulunk el, jó olvasást a Roadster külön bejáratú Kondor-novellájához!

Az Est Regattájának Igazi Vesztese by Nagy Gergely on Scribd

A korona ügynöke című regény március 19-én jelenik meg a Libri kiadásában. 

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom