Close
Megjelent az új Kondor Vilmos-regény, olvasd el a Roadsternek írt novelláját!

Megjelent az új Kondor Vilmos-regény, olvasd el a Roadsternek írt novelláját!

Kondor Vilmos remek író, aminek ismét tanújelét adja, hiszen a mai napon jelenik meg a Libri kiadásában a Szent korona-trilógia harmadik része, A korona ügynöke. A titokzatos, a nyilvánosság elől rejtőző írót még novemberben kértük fel, hogy írjon nekünk egy novellát, a szerző pedig nem is fogta vissza magát, és egy olyan történettel állt elő, ami sokkal komolyabb élmény lett, mint azt a felkérés idején vártunk volna.

Mielőtt azonban belefognánk az olvasásba, bemutatnánk az írót azoknak, akik esetleg nem hallottak róla, illetve 2008-as, műfajteremtő regényéről, a Budapest Noir-ról.

Kondor Vilmos az elmúlt évtized legnagyobb hazai irodalmi talánya, ugyanis a szerző nem jelenik meg a nyilvánosság előtt, csak e-mailben ad interjút. 1954-ben született, tanulmányait Szegeden kezdte, majd a párizsi Sorbonne-on folyatta, ahonnan végül vegyészmérnöki diplomával tért haza. Jelenleg egy nyugat-magyarországi városban tanít matematikát és fizikát középiskolás diákoknak. Íróként 2008-ban debütált a Bűnös Budapest-ciklus első regényével (Budapest Noir), azóta Gordon Zsigmond kalandjai tíz nyelven, több mint két tucat országban olvashatók, Amerikában például a HarperCollins kiadó gondozásában jelent meg.

Mindössze három fotó ismert a szerzőről, ez az egyik

És akkor következzen a novella, amelynek főhőse Gordon Zsigmond, a történetről pedig annyit árulunk el, hogy a sorozat reputációjának megfelelően kellőképpen sötét, baljós hangulatú, erőszakos és rejtélyes, ráadásul feltűnik benne a Budapest Noir több kultikus alakja is, és komoly szerep jut benne a Kondor-rajongók egyik kedvelt karakterének is. De többet nem árulunk el, jó olvasást a Roadster külön bejáratú Kondor-novellájához!

Az Est Regattájának Igazi Vesztese by Nagy Gergely on Scribd

A korona ügynöke című regény március 19-én jelenik meg a Libri kiadásában. 

film | az est regattájának igazi vesztese | budapest noir | krimi | novella

FOLYTASD EZZEL

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom