Close
Még a negatív teszt sem elég, kitiltják az oltatlanokat körülbelül mindenhonnan Szászországban

Még a negatív teszt sem elég, kitiltják az oltatlanokat körülbelül mindenhonnan Szászországban

Erősödő negyedik hullám, szigorítások az oltatlanoknak.

A koronavírus-járvány negyedik hullámának erősödése miatt kitiltják az oltatlanokat a közösségi élet több területéről Szászországban, jelentették be pénteken Drezdában.

A németországi tartomány kormányának egészségügyi minisztere, Petra Köpping a hétfőn életbe lépő rendeletet ismertetve elmondta, hogy

csak a teljes oltással rendelkezők és a fertőzésen igazoltan átesettek vehetnek részt zárt térben tartott rendezvényeken, a többiek pedig még negatív teszteredménnyel sem.

A rendelet alapján az oltatlanok nem léphetnek be a szabadidő eltöltésére szolgáló intézmények és a kulturális intézmények zárt részeire,

így például nem mehetnek vendéglőbe, moziba, szórakozóhelyre, könyvtárba, múzeumba.

A szigorítás célja, hogy sikerüljön a társadalmi és gazdasági életet megbénító újabb általános lezárás nélkül átvészelni a járvány negyedik hullámát, emelte ki a miniszter. Szászország az első német tartomány, ahol kitiltják az oltatlanokat a közösségi élet zárt térben zajló eseményeiről.

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

Németország | szigorítás | német | drezda | hullám covid

FOLYTASD EZZEL

Ezek a leginstagramosabb helyek a Közel-Keleten

Nagyon berágtak a gazdák a repceföldeken fotózkodó influenszerekre Ausztráliában

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram