Close
Csak oltással várják az utasokat ezen az új dunai hajón

Csak oltással várják az utasokat ezen az új dunai hajón

Nincs oltás? Nincs út.

A Saga hajóvállalat bejelentette, hogy érkezik új hajójuk, a Spirit of Danube névre keresztelt, százkilencven fős folyami hajó, melynek állomásai többek között Budapestet, Bécset, Ruszét és Tulceát is érinteni fogják. A Saga tájékoztatása szerint a folyami hajó a Duna különböző szakaszain halad majd végig, és a leghíresebb városok mellett kevésbé ismert településeken is kiköt.

A Spirit of Danube 2022-ben indul majd el, és a Saga vállalat első folyami hajójához, a Spirit of the Rhine-hoz csatlakozik, amely viszont már idén májusban elindul első útjára.

Az első osztályú kialakítással és Michelin-csillagos séf által készített ételekkel érkező hajókat azonban csakis olyan vendégek vehetik majd igénybe, akiket beoltottak a koronavírus ellen.

Ez a szabályozás pedig nemcsak a Spirit of Danube-ra, hanem a Saga vállalat összes hajóútjára érvényes lesz a jövőben. A vállalat úgy fogalmaz,

„az ügyfelek akkor utaznak velük nyugodt szívvel, ha maguk biztosítva vannak az oltás által, és tudják, hogy az összes többi utas is be van oltva”.

A Saga nem az első hajótársaság, amely oltásra kötelezi utasait, de oltásügyben kérdés nélkül a Vatikán ment a legmesszebb, ahol mindenki számára kötelezővé tették a vírus elleni védőoltást.

Mit gondolsz a turisztikai utakat érintő oltási kötelezettségről?

(Forrás: Turizmus.com

budapest | hajóút | folyami hajó | spirit of the rhine | folyó

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram