Close
Újabb hajótársaság kötelezi oltásra leendő utasait

Újabb hajótársaság kötelezi oltásra leendő utasait

Nem vagy beoltva? Akkor maradj otthon.

A vakcinák megjelenésével az utazási szektorban az év egyik nagy kérdésévé vált az, hogy vajon az oltási útlevél lesz-e az, amit korábban a negatív teszt jelentett. Nos, úgy fest, igen. Egyre több intézmény köti érvényes oltási igazolványhoz azt, hogy a vendégei használhassák a szolgáltatásait. Egyre több légitársaság és szálloda fontolgatja az ötletet, de vannak, akik már be is építették a működési szabályzatukba. Ilyen a Crystal Cruises hajózási társaság is.

Az utazási szektoron belül a hajózási társaságokat még a légitársaságoknál is jobban sújtotta a válság, talán emlékezhetünk azokra az óceánjárókra, amelyeknek hetekig kellett várakozniuk kikötőkben, mert az utasaik jelentős része megfertőződött a hajóút közben (a zárt és szűk terek értelemszerűen ideálisak voltak a fertőzés terjedésére.)

A teljes beoltottság az új negatív teszt

Jack Anderson, a társaság igazgatója azt mondta, hogy a lelki nyugalom a legnagyobb luxus, így a jövőben az lehet az utasuk, aki bizonyítani tudja, hogy tizennégy nappal a fedélzetre lépés előtt megkapta a vakcinát.

A társaság a saját személyzetét is be fogja oltatni vakcinával, plusz a dolgozóknak szükségük lesz egy negatív tesztre akkor, amikor elhagyják az otthonukat. Ezt követően hétnapos karantén következik, majd egy újabb negatív tesztet kell produkálniuk, hogy a fedélzetre léphessenek.

A biztonság kedvéért a személyzetet és az utasokat is tesztelni fogják a hajóút közben, folyamatosan ellenőrzik majd a testhőmérsékletüket, és maszkot is kell viselniük az arra kijelölt helyeken.

Más hajótársaságok – Saga Cruises, Victory Cruise Lines, American Queen Steamboat Company – már bevezették ezeket az intézkedéseket, és hamarosan más nagypályás játékosok – Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Regent Seven Seas – is vakcinához fogják kötni a fedélzetre lépést.

Hogy tetszik a jövő?

FOLYTASD EZZEL
Míg északon városokat zárnak le, délen a mozik megnyitására készülnek az olaszok
Bécsben teljesen elszabadult az őrület
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom