Close
Újabb hajótársaság kötelezi oltásra leendő utasait

Újabb hajótársaság kötelezi oltásra leendő utasait

Nem vagy beoltva? Akkor maradj otthon.

A vakcinák megjelenésével az utazási szektorban az év egyik nagy kérdésévé vált az, hogy vajon az oltási útlevél lesz-e az, amit korábban a negatív teszt jelentett. Nos, úgy fest, igen. Egyre több intézmény köti érvényes oltási igazolványhoz azt, hogy a vendégei használhassák a szolgáltatásait. Egyre több légitársaság és szálloda fontolgatja az ötletet, de vannak, akik már be is építették a működési szabályzatukba. Ilyen a Crystal Cruises hajózási társaság is.

Az utazási szektoron belül a hajózási társaságokat még a légitársaságoknál is jobban sújtotta a válság, talán emlékezhetünk azokra az óceánjárókra, amelyeknek hetekig kellett várakozniuk kikötőkben, mert az utasaik jelentős része megfertőződött a hajóút közben (a zárt és szűk terek értelemszerűen ideálisak voltak a fertőzés terjedésére.)

A teljes beoltottság az új negatív teszt

Jack Anderson, a társaság igazgatója azt mondta, hogy a lelki nyugalom a legnagyobb luxus, így a jövőben az lehet az utasuk, aki bizonyítani tudja, hogy tizennégy nappal a fedélzetre lépés előtt megkapta a vakcinát.

A társaság a saját személyzetét is be fogja oltatni vakcinával, plusz a dolgozóknak szükségük lesz egy negatív tesztre akkor, amikor elhagyják az otthonukat. Ezt követően hétnapos karantén következik, majd egy újabb negatív tesztet kell produkálniuk, hogy a fedélzetre léphessenek.

A biztonság kedvéért a személyzetet és az utasokat is tesztelni fogják a hajóút közben, folyamatosan ellenőrzik majd a testhőmérsékletüket, és maszkot is kell viselniük az arra kijelölt helyeken.

Más hajótársaságok – Saga Cruises, Victory Cruise Lines, American Queen Steamboat Company – már bevezették ezeket az intézkedéseket, és hamarosan más nagypályás játékosok – Royal Caribbean, Norwegian Cruise Line, Regent Seven Seas – is vakcinához fogják kötni a fedélzetre lépést.

Hogy tetszik a jövő?

oltás | hajó | vakcina útlevél | vakcina

FOLYTASD EZZEL

Idén nem nyit ki az ország egyik legjobb síterepe

Elképesztő, mennyire befolyásolja még mindig az utazásunkat a koronavírus

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram