Close
Ennek a hajónak a története maga a koronavírus-járvány

Ennek a hajónak a története maga a koronavírus-járvány

Békeidőben sétahajó, most valami más.

Az MS Thurgau békeidőben egy sétahajó, amely a Boden-tavon, Németország, Ausztria és Svájc határán szállít a tó szépségében gyönyörködni kívánó utasokat. Az ötszáz személyes sétahajó a járvány ideje alatt használaton kívülre került, most azonban ismét munkába áll: oltóközponttá alakítják át.

A nyolcvankilenc éves hajó Romanshornban kezdi a szolgálatát, majd végighajózik a tó teljes hosszán – a Boden-tó Európa harmadik legnagyobb tava –, kiköt Kreuzlingenben és Arbonban, majd visszafelé is megteszi ezt az útvonalat, hogy a fedélzetén beadhassák a második oltásokat.

A tervek szerint az MS Thurgau tizenkét héten át fog szolgálatot teljesíteni.

Egyelőre csak az MS Thurgauból lett “oltóhajó”

Nem ez a hajó az egyetlen furcsa oltóközpont: Angliában egy nyolcszáz éves katedrálisból, az Amerikai Egyesült Államokban Disneylandből, Szingapúrban pedig egy repülőtérből lett oltóközpont.

Ausztriába jövő héttől csak negatív koronavírus teszttel lehet beutazni, Szerbiába viszont ilyesmire nekünk, magyaroknak nincs szükségünk.

sétahajó | bodeni tó | oltóközpont | ms thurgau | Svájc

FOLYTASD EZZEL

Bezár az ország egyik legszebb fürdője is

Ezt az öt dolgot mindenképp meg kell tenned a következő spanyolországi utadon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram