Close
Ennek a hajónak a története maga a koronavírus-járvány

Ennek a hajónak a története maga a koronavírus-járvány

Békeidőben sétahajó, most valami más.

Az MS Thurgau békeidőben egy sétahajó, amely a Boden-tavon, Németország, Ausztria és Svájc határán szállít a tó szépségében gyönyörködni kívánó utasokat. Az ötszáz személyes sétahajó a járvány ideje alatt használaton kívülre került, most azonban ismét munkába áll: oltóközponttá alakítják át.

A nyolcvankilenc éves hajó Romanshornban kezdi a szolgálatát, majd végighajózik a tó teljes hosszán – a Boden-tó Európa harmadik legnagyobb tava –, kiköt Kreuzlingenben és Arbonban, majd visszafelé is megteszi ezt az útvonalat, hogy a fedélzetén beadhassák a második oltásokat.

A tervek szerint az MS Thurgau tizenkét héten át fog szolgálatot teljesíteni.

Egyelőre csak az MS Thurgauból lett “oltóhajó”

Nem ez a hajó az egyetlen furcsa oltóközpont: Angliában egy nyolcszáz éves katedrálisból, az Amerikai Egyesült Államokban Disneylandből, Szingapúrban pedig egy repülőtérből lett oltóközpont.

Ausztriába jövő héttől csak negatív koronavírus teszttel lehet beutazni, Szerbiába viszont ilyesmire nekünk, magyaroknak nincs szükségünk.

FOLYTASD EZZEL
Még a koronavírus előttinél is jobb turisztikai adatokat produkált most Magyarország
Csak védettségivel látogathatók az éttermek és a bárok ebben a belga nagyvárosban
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom