Close
Hétfőtől az ingázók is csak negatív koronavírusteszttel utazhatnak Ausztriába

Hétfőtől az ingázók is csak negatív koronavírusteszttel utazhatnak Ausztriába

Lazítanak Ausztriában a korlátozásokon, jövő héttől kinyithatnak a nem létfontosságú üzletek, az iskolák, az állatkertek és a múzeumok is.

Ezzel párhuzamosan viszont szigorítanak a határellenőrzésen. Karl Nehammer belügyminiszter és Heinz Faßmann oktatási miniszter egy közös sajtótájékoztató során jelentette be, hogy február 8-tól az ingázókat is érinti majd a regisztrációs kötelezettség,

így minden héten be kell mutatniuk egy hét napnál nem régebbi negatív PCR- vagy antigéntesztet.

További fejlemény, hogy a tíznapos karantén – amely az ingázókra nem lesz érvényes – hétfőtől nem lesz lerövidíthető egy negatív PCR- vagy antigénteszttel. A járványügyi előírásokat megszegőkre is súlyosabb büntetések várhatnak Ausztriában: aki nem visel FFP2 típusú maszkot az előírt helyeken, azt akár 90 euróra, több mint 30 ezer forintra is megbírságolhatják.

A Seychelle-szigeteken szívesen látnak bárkit

Bár egyre több országban nehezítik meg a ki- és beutazást érthető okok miatt, a világon elsőként tárt karokkal és karantén nélkül várja a látogatókat az Indiai-óceán egzotikus szigete. De persze ez nem jelenti azt, hogy a trópusokon ne vennék komolyan a járványügyi előírásokat. Például a Seychelle-szigetekről keletebbre, az indonéziai Balin továbbra sem érdemes maszk nélkül mászkálnunk az utcán, kivéve, ha ránk fér némi testmozgás. És ha a határaikat megnyitó távoli vidékeket újra felfedeznénk magunkat, még ezekben a vészteljes időkben is érdemes figyelembe vennünk a fenntarthatósági szempontokat.

(Forrás: 24.hu, Die Presse)

magyarország | ingázás | koronavírus | bécs | budapest

FOLYTASD EZZEL

Karácsony Olaszországban – Tíz kihagyhatatlan programjavaslattal

Kiderült, mennyit spórol Budapest a karácsonyi fények hiányán

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram