Close
Hétfőtől az ingázók is csak negatív koronavírusteszttel utazhatnak Ausztriába

Hétfőtől az ingázók is csak negatív koronavírusteszttel utazhatnak Ausztriába

Lazítanak Ausztriában a korlátozásokon, jövő héttől kinyithatnak a nem létfontosságú üzletek, az iskolák, az állatkertek és a múzeumok is.

Ezzel párhuzamosan viszont szigorítanak a határellenőrzésen. Karl Nehammer belügyminiszter és Heinz Faßmann oktatási miniszter egy közös sajtótájékoztató során jelentette be, hogy február 8-tól az ingázókat is érinti majd a regisztrációs kötelezettség,

így minden héten be kell mutatniuk egy hét napnál nem régebbi negatív PCR- vagy antigéntesztet.

További fejlemény, hogy a tíznapos karantén – amely az ingázókra nem lesz érvényes – hétfőtől nem lesz lerövidíthető egy negatív PCR- vagy antigénteszttel. A járványügyi előírásokat megszegőkre is súlyosabb büntetések várhatnak Ausztriában: aki nem visel FFP2 típusú maszkot az előírt helyeken, azt akár 90 euróra, több mint 30 ezer forintra is megbírságolhatják.

A Seychelle-szigeteken szívesen látnak bárkit

Bár egyre több országban nehezítik meg a ki- és beutazást érthető okok miatt, a világon elsőként tárt karokkal és karantén nélkül várja a látogatókat az Indiai-óceán egzotikus szigete. De persze ez nem jelenti azt, hogy a trópusokon ne vennék komolyan a járványügyi előírásokat. Például a Seychelle-szigetekről keletebbre, az indonéziai Balin továbbra sem érdemes maszk nélkül mászkálnunk az utcán, kivéve, ha ránk fér némi testmozgás. És ha a határaikat megnyitó távoli vidékeket újra felfedeznénk magunkat, még ezekben a vészteljes időkben is érdemes figyelembe vennünk a fenntarthatósági szempontokat.

(Forrás: 24.hu, Die Presse)

FOLYTASD EZZEL
Öt epikus európai kerékpárút, amelyen érdemes idén nyáron végigtekerni
A nyaraláson is megpróbál elérni a főnököd? Ennél frappánsabb választ nem adhatsz neki
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom