Close
Hétfőtől az ingázók is csak negatív koronavírusteszttel utazhatnak Ausztriába

Hétfőtől az ingázók is csak negatív koronavírusteszttel utazhatnak Ausztriába

Lazítanak Ausztriában a korlátozásokon, jövő héttől kinyithatnak a nem létfontosságú üzletek, az iskolák, az állatkertek és a múzeumok is.

Ezzel párhuzamosan viszont szigorítanak a határellenőrzésen. Karl Nehammer belügyminiszter és Heinz Faßmann oktatási miniszter egy közös sajtótájékoztató során jelentette be, hogy február 8-tól az ingázókat is érinti majd a regisztrációs kötelezettség,

így minden héten be kell mutatniuk egy hét napnál nem régebbi negatív PCR- vagy antigéntesztet.

További fejlemény, hogy a tíznapos karantén – amely az ingázókra nem lesz érvényes – hétfőtől nem lesz lerövidíthető egy negatív PCR- vagy antigénteszttel. A járványügyi előírásokat megszegőkre is súlyosabb büntetések várhatnak Ausztriában: aki nem visel FFP2 típusú maszkot az előírt helyeken, azt akár 90 euróra, több mint 30 ezer forintra is megbírságolhatják.

A Seychelle-szigeteken szívesen látnak bárkit

Bár egyre több országban nehezítik meg a ki- és beutazást érthető okok miatt, a világon elsőként tárt karokkal és karantén nélkül várja a látogatókat az Indiai-óceán egzotikus szigete. De persze ez nem jelenti azt, hogy a trópusokon ne vennék komolyan a járványügyi előírásokat. Például a Seychelle-szigetekről keletebbre, az indonéziai Balin továbbra sem érdemes maszk nélkül mászkálnunk az utcán, kivéve, ha ránk fér némi testmozgás. És ha a határaikat megnyitó távoli vidékeket újra felfedeznénk magunkat, még ezekben a vészteljes időkben is érdemes figyelembe vennünk a fenntarthatósági szempontokat.

(Forrás: 24.hu, Die Presse)

FOLYTASD EZZEL
A korábban már feloldott járványügyi korlátozások visszaállítása mellett döntöttek Oroszországban
Csillagászati összegért kelt el a tizenöt perces űrútra szóló jegy
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom