Close
Szívesen lát mindenkit a világ kedvenc turistaparadicsoma. Egy feltétellel

Szívesen lát mindenkit a világ kedvenc turistaparadicsoma. Egy feltétellel

A világon elsőként tárt karokkal és karantén nélkül várja a látogatókat az Indiai-óceán egzotikus szigete.

Kicsit körülményes manapság a külföldre utazás, de nézzük a jó oldalát: akadnak országok, melyek már lazítanak a korlátozásaikon. A száztizenöt szigetből álló Seychelle-szigetek is ezek közé tartozik: a paradicsomi helyre mostantól szabadon beutazhatnak azok, akik beoltatták magukat koronavírus ellen.

Sőt, a kötelező karantén alól is felmentést kapnak, amennyiben hitelesített dokumentumokkal tudják igazolni, hogy kétszer megkapták a Covid–19 elleni oltást, illetve a zsebükben lapul még egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt is.

Korábban bizonyos országokból lehetett csak beutazni a szigorú szabályokat alkalmazó Seychelle-szigetekre; az újonnan érkezőknek 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kellett bemutatniuk és tíz napra karanténba vonulniuk. A szigetek vezetése március közepéig tolta ki ezeket a korlátozásokat, mert terveik szerint addigra már a lakosság háromnegyedét be tudják oltani, azt követően pedig vélhetően további enyhítésekre lehet számítani.

A szépséges Seychelle-szigetek legfőbb vonzerejét óceánparti pálmafás strandjai és türkizkék vize jelenti, illetve sokan kifejezetten a vízisportok (búvárkodás, snorkelezés) miatt választják. A szigetek újbóli megnyitása rendkívül fontos lépés, hiszen az ország GDP-jének hatvanöt százalékát a turizmus szolgáltatja.

Közeleg az új világ

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) bejelentette, hogy márciustól új alkalmazást vezetnek be a jelentősebb légitársaságoknál, mellyel egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban és biztonságosabban lehet kezelni az utasok oltásokkal és tesztekkel kapcsolatos adatait. Amerikában kénytelenek szigorítani a szabályokon az utóbbi időben gyakorivá vált renitenskedők miatt: a repülőgépeken súlyos vétséget elkövetőkre drasztikus büntetés vár, ami 35 ezer dollárig terjedő bírság, vagy rosszabb esetben börtön is lehet.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom