Close
Szívesen lát mindenkit a világ kedvenc turistaparadicsoma. Egy feltétellel

Szívesen lát mindenkit a világ kedvenc turistaparadicsoma. Egy feltétellel

A világon elsőként tárt karokkal és karantén nélkül várja a látogatókat az Indiai-óceán egzotikus szigete.

Kicsit körülményes manapság a külföldre utazás, de nézzük a jó oldalát: akadnak országok, melyek már lazítanak a korlátozásaikon. A száztizenöt szigetből álló Seychelle-szigetek is ezek közé tartozik: a paradicsomi helyre mostantól szabadon beutazhatnak azok, akik beoltatták magukat koronavírus ellen.

Sőt, a kötelező karantén alól is felmentést kapnak, amennyiben hitelesített dokumentumokkal tudják igazolni, hogy kétszer megkapták a Covid–19 elleni oltást, illetve a zsebükben lapul még egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt is.

Korábban bizonyos országokból lehetett csak beutazni a szigorú szabályokat alkalmazó Seychelle-szigetekre; az újonnan érkezőknek 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kellett bemutatniuk és tíz napra karanténba vonulniuk. A szigetek vezetése március közepéig tolta ki ezeket a korlátozásokat, mert terveik szerint addigra már a lakosság háromnegyedét be tudják oltani, azt követően pedig vélhetően további enyhítésekre lehet számítani.

A szépséges Seychelle-szigetek legfőbb vonzerejét óceánparti pálmafás strandjai és türkizkék vize jelenti, illetve sokan kifejezetten a vízisportok (búvárkodás, snorkelezés) miatt választják. A szigetek újbóli megnyitása rendkívül fontos lépés, hiszen az ország GDP-jének hatvanöt százalékát a turizmus szolgáltatja.

Közeleg az új világ

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) bejelentette, hogy márciustól új alkalmazást vezetnek be a jelentősebb légitársaságoknál, mellyel egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban és biztonságosabban lehet kezelni az utasok oltásokkal és tesztekkel kapcsolatos adatait. Amerikában kénytelenek szigorítani a szabályokon az utóbbi időben gyakorivá vált renitenskedők miatt: a repülőgépeken súlyos vétséget elkövetőkre drasztikus büntetés vár, ami 35 ezer dollárig terjedő bírság, vagy rosszabb esetben börtön is lehet.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash, Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Ausztria öt legjobb útvonala csodálatos tájakon vezet keresztül
Nem mindennapi módszert találtak ki Hongkongban az alvásproblémák megoldására
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom