Close
Szívesen lát mindenkit a világ kedvenc turistaparadicsoma. Egy feltétellel

Szívesen lát mindenkit a világ kedvenc turistaparadicsoma. Egy feltétellel

A világon elsőként tárt karokkal és karantén nélkül várja a látogatókat az Indiai-óceán egzotikus szigete.

Kicsit körülményes manapság a külföldre utazás, de nézzük a jó oldalát: akadnak országok, melyek már lazítanak a korlátozásaikon. A száztizenöt szigetből álló Seychelle-szigetek is ezek közé tartozik: a paradicsomi helyre mostantól szabadon beutazhatnak azok, akik beoltatták magukat koronavírus ellen.

Sőt, a kötelező karantén alól is felmentést kapnak, amennyiben hitelesített dokumentumokkal tudják igazolni, hogy kétszer megkapták a Covid–19 elleni oltást, illetve a zsebükben lapul még egy 72 óránál nem régebbi negatív PCR-teszt is.

Korábban bizonyos országokból lehetett csak beutazni a szigorú szabályokat alkalmazó Seychelle-szigetekre; az újonnan érkezőknek 72 óránál nem régebbi negatív PCR-tesztet kellett bemutatniuk és tíz napra karanténba vonulniuk. A szigetek vezetése március közepéig tolta ki ezeket a korlátozásokat, mert terveik szerint addigra már a lakosság háromnegyedét be tudják oltani, azt követően pedig vélhetően további enyhítésekre lehet számítani.

A szépséges Seychelle-szigetek legfőbb vonzerejét óceánparti pálmafás strandjai és türkizkék vize jelenti, illetve sokan kifejezetten a vízisportok (búvárkodás, snorkelezés) miatt választják. A szigetek újbóli megnyitása rendkívül fontos lépés, hiszen az ország GDP-jének hatvanöt százalékát a turizmus szolgáltatja.

Közeleg az új világ

A Nemzetközi Légiközlekedési Szövetség (IATA) bejelentette, hogy márciustól új alkalmazást vezetnek be a jelentősebb légitársaságoknál, mellyel egyszerűbben, gyorsabban, hatékonyabban és biztonságosabban lehet kezelni az utasok oltásokkal és tesztekkel kapcsolatos adatait. Amerikában kénytelenek szigorítani a szabályokon az utóbbi időben gyakorivá vált renitenskedők miatt: a repülőgépeken súlyos vétséget elkövetőkre drasztikus büntetés vár, ami 35 ezer dollárig terjedő bírság, vagy rosszabb esetben börtön is lehet.

(Forrás: Lonely Planet, fotók: Unsplash, Pixabay)

teszt | szabad | koronavírus | oltás | beutazás

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram