Close
Ezt a négy alapszabályt tartsd be minimalista világjáróként

Ezt a négy alapszabályt tartsd be minimalista világjáróként

Mentsd meg a bolygót, az idődet és a pénzedet!

Láthatóan fénysebességgel alakul át a munkaerőpiac, a digitális nomádok életmódja pedig mind jobban csábítja a fiatalokat. Mert lehet teljes munkaidőben dolgozni, szabadúszni, online munkaköröket ellátni szürke irodaház nélkül, a világ bármelyik pontján a legszebb természeti környezetben is.

Ahhoz azonban, hogy utazásunkkal a fenntarthatósági célokat is szolgáljuk, tudatos döntések sorozata kell.

Az ökológiai lábnyom csökkentése, az éghajlatváltozás elleni küzdelem közös cél, ráadásul mindezt az utazási módok megválasztásával, vagy éppen a minimalista stílusban összeállított poggyásszal is elérhetjük. Mutatjuk azt a négy alapszabályt, amit minden világjárónak érdemes lenne betartania.

Csökkentsd a táskád méretét!

Felejtsd el a bőröndöt, és gondolkodj olyan méretű táskában vagy hátizsákban, amely a legtöbb légitársaság átlagos kézipoggyász méretének megfelel! Ugyanakkor győződj meg arról, hogy minden szükséges holmid elfér benne, a laptopodat pedig biztonságos körülmények között tudod benne szállítani.

Vásárolj olyan táskát, amely praktikus és funkcionális! Bizonyos hátizsákokat a bőröndökhöz hasonlóan szét lehet nyitni, míg más kisméretű kofferek nemcsak kerekekkel rendelkeznek, de pántokkal is, így háton is hordhatók.

Részesítsd előnyben a környezetbarát közlekedési eszközöket!

A világjárók klímaváltozás elleni küzdelme a közlekedési eszközök megválasztásánál kezdődik.

Törekedj arra, hogy közvetlen járatokkal, minél kevesebb átszállással érd el célodat, ha lehetséges, a repülők helyett válaszd a vonatokat, a telekocsit, a környezetbarát buszokat, vagy más tömegközlekedési eszközöket!

Ha mégis a repülés mellett döntesz, és megteheted, válassz olyan légitársaságot, amely elkötelezett a környezetvédelem mellett, és valóban törekszik a károsanyag-kibocsátás minimalizálására!

Támogasd a helyi kisvállalkozókat!

Utazásaid során a nagy multinacionális szolgáltatók és üzletek helyett segítsd a helyi kisvállalkozókat!

Így nemcsak biztos lehetsz abban, hogy pénzeddel egy családot támogatsz, de egyedi és autentikus élményekben, ízekben is részed lehet.

Optimalizáld a ruhatáradat!

Alaposan gondold át, milyen ruhatárral indulsz útnak! Minél kevesebb holmit viszel magaddal, annál könnyebben tudsz közlekedni, és annál inkább csökkenteni tudod a kockázatát annak, hogy csomagod például elkeveredik útközben.

Ráadásul az okos ruhatár megválasztásával nemcsak a poggyászköltségeidet tudod csökkenteni, de a funkcionális ruházattal minden időjárási körülményre felkészülhetsz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ausztria öt legjobb útvonala csodálatos tájakon vezet keresztül
Nem mindennapi módszert találtak ki Hongkongban az alvásproblémák megoldására
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom