Close
Ezt a négy alapszabályt tartsd be minimalista világjáróként

Ezt a négy alapszabályt tartsd be minimalista világjáróként

Mentsd meg a bolygót, az idődet és a pénzedet!

Láthatóan fénysebességgel alakul át a munkaerőpiac, a digitális nomádok életmódja pedig mind jobban csábítja a fiatalokat. Mert lehet teljes munkaidőben dolgozni, szabadúszni, online munkaköröket ellátni szürke irodaház nélkül, a világ bármelyik pontján a legszebb természeti környezetben is.

Ahhoz azonban, hogy utazásunkkal a fenntarthatósági célokat is szolgáljuk, tudatos döntések sorozata kell.

Az ökológiai lábnyom csökkentése, az éghajlatváltozás elleni küzdelem közös cél, ráadásul mindezt az utazási módok megválasztásával, vagy éppen a minimalista stílusban összeállított poggyásszal is elérhetjük. Mutatjuk azt a négy alapszabályt, amit minden világjárónak érdemes lenne betartania.

Csökkentsd a táskád méretét!

Felejtsd el a bőröndöt, és gondolkodj olyan méretű táskában vagy hátizsákban, amely a legtöbb légitársaság átlagos kézipoggyász méretének megfelel! Ugyanakkor győződj meg arról, hogy minden szükséges holmid elfér benne, a laptopodat pedig biztonságos körülmények között tudod benne szállítani.

Vásárolj olyan táskát, amely praktikus és funkcionális! Bizonyos hátizsákokat a bőröndökhöz hasonlóan szét lehet nyitni, míg más kisméretű kofferek nemcsak kerekekkel rendelkeznek, de pántokkal is, így háton is hordhatók.

Részesítsd előnyben a környezetbarát közlekedési eszközöket!

A világjárók klímaváltozás elleni küzdelme a közlekedési eszközök megválasztásánál kezdődik.

Törekedj arra, hogy közvetlen járatokkal, minél kevesebb átszállással érd el célodat, ha lehetséges, a repülők helyett válaszd a vonatokat, a telekocsit, a környezetbarát buszokat, vagy más tömegközlekedési eszközöket!

Ha mégis a repülés mellett döntesz, és megteheted, válassz olyan légitársaságot, amely elkötelezett a környezetvédelem mellett, és valóban törekszik a károsanyag-kibocsátás minimalizálására!

Támogasd a helyi kisvállalkozókat!

Utazásaid során a nagy multinacionális szolgáltatók és üzletek helyett segítsd a helyi kisvállalkozókat!

Így nemcsak biztos lehetsz abban, hogy pénzeddel egy családot támogatsz, de egyedi és autentikus élményekben, ízekben is részed lehet.

Optimalizáld a ruhatáradat!

Alaposan gondold át, milyen ruhatárral indulsz útnak! Minél kevesebb holmit viszel magaddal, annál könnyebben tudsz közlekedni, és annál inkább csökkenteni tudod a kockázatát annak, hogy csomagod például elkeveredik útközben.

Ráadásul az okos ruhatár megválasztásával nemcsak a poggyászköltségeidet tudod csökkenteni, de a funkcionális ruházattal minden időjárási körülményre felkészülhetsz.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom