Egyre többen térnek át a flexitárius étrendre a fenntarthatóság jegyében

Flexitárius britek milliói tervezik, hogy idén több húsmentes ételt fogyasztanak, hogy elősegítsék a fenntarthatóságot, és csökkentsék ökológiai lábnyomukat.

Egy brit kutatás kétezer felnőttet kérdezett meg arról, miként kívánnak idén változtatni táplálkozási szokásaikon. A válaszadók harmincegy százaléka nyilatkozott úgy, hogy 2021-ben kevesebb húst fogyaszt majd.

Londonban eddig is szélsebesen terjedt a növényi alapú táplálkozás, a reprezentatívnak nem minősülő kutatás szerint azonban a vegánok és a flexitariánusok száma országszerte növekedni fog.

A legfőbb motivációjuk az életmódváltásra a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz kapcsolódik. Minden ötödik brit mondta, a vegánuár kihívásban való részvétel is közrejátszik abban, hogy kevesebb húst fogyaszt, a válaszadók negyvenöt százaléka pedig egész egyszerűen nem érzi szükségességét annak, hogy mindennap állati eredetű élelmiszert egyen.

A megkérdezettek több mint fele azt gondolta, hogy a vegetáriánus hús alternatívái a korábbiakhoz képest sokkal ízletesebbek, körükben elképesztően nagy népszerűségnek örvendenek a vega és vegán hamburgerek, kolbászok és gabonából készült darált húsok.

Pszichológusok szerint az életmódváltás nem véletlenül kapcsolódik a januárhoz, ez ugyanis egy új kezdetet szimbolizál, az emberek pedig általában ilyenkor érzik azt, hogy érdemes valami újdonságot kipróbálniuk.

Ez is érdekelhet:

"Vegánuár": ezekkel ez ételekkel pofonegyszerűen teljesíthető a kihívás

Nem jelent hatalmas fejtörést akkor, ha tudatosan állunk hozzá.

(Fotók: Getty Images)

életmód | vegetáriánus | vegán | táplálkozás | húsmentes

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom