Close
Egyre többen térnek át a flexitárius étrendre a fenntarthatóság jegyében

Egyre többen térnek át a flexitárius étrendre a fenntarthatóság jegyében

Flexitárius britek milliói tervezik, hogy idén több húsmentes ételt fogyasztanak, hogy elősegítsék a fenntarthatóságot, és csökkentsék ökológiai lábnyomukat.

Egy brit kutatás kétezer felnőttet kérdezett meg arról, miként kívánnak idén változtatni táplálkozási szokásaikon. A válaszadók harmincegy százaléka nyilatkozott úgy, hogy 2021-ben kevesebb húst fogyaszt majd.

Londonban eddig is szélsebesen terjedt a növényi alapú táplálkozás, a reprezentatívnak nem minősülő kutatás szerint azonban a vegánok és a flexitariánusok száma országszerte növekedni fog.

A legfőbb motivációjuk az életmódváltásra a környezetvédelemhez és a fenntarthatósághoz kapcsolódik. Minden ötödik brit mondta, a vegánuár kihívásban való részvétel is közrejátszik abban, hogy kevesebb húst fogyaszt, a válaszadók negyvenöt százaléka pedig egész egyszerűen nem érzi szükségességét annak, hogy mindennap állati eredetű élelmiszert egyen.

A megkérdezettek több mint fele azt gondolta, hogy a vegetáriánus hús alternatívái a korábbiakhoz képest sokkal ízletesebbek, körükben elképesztően nagy népszerűségnek örvendenek a vega és vegán hamburgerek, kolbászok és gabonából készült darált húsok.

Pszichológusok szerint az életmódváltás nem véletlenül kapcsolódik a januárhoz, ez ugyanis egy új kezdetet szimbolizál, az emberek pedig általában ilyenkor érzik azt, hogy érdemes valami újdonságot kipróbálniuk.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

vegán | húsmentes | életmód | flexitariánus | táplálkozás

FOLYTASD EZZEL

Kihagyhatatlan ínyencségek – Két premier a Bartók Tavasz bemutatói közül, amin ott kell lenni

Új utak és régi kedvencek – Legendák állnak a Müpa színpadán március 30-án

Rendeld meg a Roadster magazin 11. számát!

Mi a közös Rio de Janeiróban, egy alig ismert horvát luxus menedékben, és egy hotellé alakított New York-i reptéri terminálban? Mindet bemutatjuk a Roadster legfrissebb számában! Ezeken kívül találkozunk a világ egyik legnevesebb dizájnerével, Jaime Hayonnal, bemutatunk hat remek hazai kabinházat és kiderítjük, hol lehet jó vermutot inni Magyarországon. Ezzel még nincs vége, ugyanis elmentünk Provence-ba és kipróbáltuk az új 7-es BMW-t, Svédországban pedog a Toyota RAV4-et. Egy asztalhoz ültettük Péterfy Bori rocksztárt, Gerendai Károly kultmogult, Szabó Simon színészt, Molnár S. Szonja kurátort és Tombor Zoltán fotográfust, és kifaggattuk őket Budapesthez fűződő érzelmeikről. Elmeséljük milyen Marokkó egyik feltörekvő szörfmekkája, Taghazout, és benézünk a főváros új dizájnhoteljébe, a Verno House-ba is. Megszólaltatjuk még Kertész Attila képzőművészt, Sivák Zsófit, a Heves-megyei kocsmák Robert Capáját, és még Puzsér Róbert is tollat ragadott a kedvünkért. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram