Close
“Vegánuár”: ezekkel ez ételekkel pofonegyszerűen teljesíthető a kihívás

“Vegánuár”: ezekkel ez ételekkel pofonegyszerűen teljesíthető a kihívás

Internetes kihívások jönnek-mennek, de a vegán január népszerűsége töretlen. Ráadásul a kihívás teljesítése nem jelent hatalmas fejtörést akkor, ha tudatosan állunk hozzá.

Egy tartalmas leves, egy friss, teljes értékű főétel és egy értékes tápanyagokban gazdag desszert segítségével nemcsak jól lakhatunk, de egészségünk megőrzéséért is sokat tehetünk.

Sárgarépa krémleves

Tejszín nélkül is lehet elképesztően krémes állagú levest készíteni – ezt bizonyítja ez a sárgarépa krémleves, amely alacsony szénhidrát-tartalmú, rendkívül laktató, igazi ízbomba.

Hozzávalók:

  • 1 kg sárgarépa
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 vöröshagyma apróra vágva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • ½ teáskanál őrölt koriander
  • ¼ teáskanál őrölt kömény
  • 1,5 liter zöldségleves alaplé
  • 1½ teáskanál citromlé
  • frissen őrölt fekete bors, só ízlés szerint

Elkészítés:

  1. Melegítsük elő a sütőt 200 Celsius-fokra, pucoljuk meg a sárgarépát, daraboljuk fel! Egy tepsibe tegyünk egy-két evőkanál olívaolajat, sorakoztassuk rá a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, 25-30 perc alatt süssük készre!
  2. Egy lábasban hevítsük fel az olívaolajat, dobjuk rá a felaprított vöröshagymát, és pároljuk üvegesre! Adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, majd öntsük fel az alaplével! Tegyük hozzá a sült sárgarépákat, a citromlevet, fűszerezzük korianderrel és köménnyel ízlésünk szerint! Főzzük össze 15 percig!
  3. Botmixerrel vagy turmixgép segítségével pürésítsük! Forrón tálaljuk!
Fűszeres sült karfiol salátaágyon

A roppanós, ízekben gazdag karfiol tökéletesen helyettesíti a húst ebben a könnyen elkészíthető, teljes értékű főételben.

Hozzávalók:

  • 1 karfiol
  • 1/2 csésze víz
  • 1/2 csésze mandulatej
  • 1 csésze liszt
  • 2 teáskanál fokhagyma granulátum
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • só, bors, ízlés szerint cayenne borsos csiliszósz

Elkészítés:

  1. A sütő előmelegítését követően a karfiolt rózsákra szedjük. Egy tepsit sütőpapírral kibélelünk.
  2. A növényi tejet, a vizet, a lisztet és a fűszerkeveréket egy tálban összekeverjük, a masszának sűrű palacsintatészta állagúnak kell lennie. A karfiolokat belemártjuk, majd a tepsibe sorakoztatjuk.
  3. 180 fokos sütőben 20 perc alatt aranybarnára sütjük, félidőben a karfiolrózsákat átforgatjuk, hogy a zöldség minden oldala megsüljön és ropogós legyen.
  4. A karfiolrózsákat kivesszük, beleforgatjuk a cayenne borsos szószba, majd visszatesszük a sütőbe további 10-15 percre.
  5. Friss salátaágyon tálalva kínáljuk.
Avokádó-puding

Ez a krémesen lágy vegán puding tele van tápláló összetevőkkel, vitaminokkal, értékes zsírokkal, amelyek optimalizálják a koleszterinszintet is.

Hozzávalók:

  • 2 db érett, puha avokádó
  • 1/3 csésze holland kakaó
  • 1/3 csésze juharszirup
  • 1/4 csésze kókusztej
  • 2 teáskanál vaníliaaroma

Elkészítés:

  1. Az avokádót hámozzuk meg, távolítsuk el a magját!
  2. Minden hozzávalót tegyük bele a turmixgépbe és pürésítsük!
  3. Frissen tálaljuk!
Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.

Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak.
Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom