Close
Négy dolog, amivel könnyebben átvészelhetjük a januárt

Négy dolog, amivel könnyebben átvészelhetjük a januárt

Ha van több tipped, oszd meg velünk kommentben!

Ki szereti a januárt? Tegye fel a kezét! Senki? Sejtettük, hogy így lesz. Nincs sok minden, amit szeretni lehet ebben a hideg, sötét és hosszú hónapban, és ez a koronavírus idején többszörösen igaz. Mégis túl kell élni valahogy, sőt, mit csak túlélni, meg kell próbálni élvezni is az év elejét. Össze is szedtünk egy január starter packet, ami szerintünk segít túllépni a mélypontokon.

Ramen

Bármi megteszi, tehát édesanya húslevese is, egy thai tom kha gai, egy consommé, a lényeg, hogy egy jó forró leves olyan, mint egy folyékony ölelés, egy tányérnyi lélekmelegítő mosolygás a végtelen télben. Mutatunk pár tippet, hogy mit érdemes elkészíteni vagy rendelni. Tegyél egy szívességet magadnak, és egyél meleg levest! A hidegben ez a fogás ugyanis nemcsak a primer szinteken, hanem metafizikai síkokon is kifejti pozitív hatásait.

Olvasás

Már MRI-tesztek is kimutatták, hogy az olvasás pozitív hatással van az agyunkra, az olvasás során igénybe vett komplex hálózatok erősödnek és egyre szofisztikáltabbá válnak az agyunkban. Az olvasás tehát az az agynak, ami a kocogás a testnek. Arról nem is beszélve, hogy nő a szókincsünk, tájékozottabbá és empatikusabbá válunk. Szóval olvassunk, de mit? Nemrég ajánlottuk Barack Obama új könyvét, amely elnöksége nyolc évéről szól, de vannak egyéb remek ajánlataink is.

Egy finom ital

Mondjuk egy Old Fashioned koktél. Vagy egy gin-tonik. Vagy egy minőségi rum. Nem a hét minden napján, és nem is minden másnap, és nem literszámra, hanem mértékkel. Az égetett szeszek télen szerintünk majdnem olyan csodásak tudnak lenni, mint egy leves – persze másképpen azok. Ez az évszak nagyszerű alkalom, hogy kipróbáljunk különleges whiskyket vagy rumokat, közben ellazuljunk, beszélgessünk és várjuk a tavaszt.

Séta a természetben

A testmozgás nagyon fontos ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben. Ez a karanténidőszak a tökéletes kibúvónak tűnik, hogy a négy fal közé szorulva a kanapén tespedjünk, de ne dőljünk be a sötét oldal csábításának! Öltözzünk fel rétegesen, és irány a legközelebbi vagy legtávolabbi erdő, mező, dombság! Töltsünk be a termoszba egy remek teát, mondjuk a Zhao Zhou-tól, és sétáljunk, szívjuk magunkba a friss levegőt, és élvezzük, hogy azt tesszük a testünkkel, amire tervezték: mozgatjuk! Egy túrázás után ráadásul sokkal jobban fog esni az egyes és a hármas pont is.

Szóval tartsuk mozgásban a testünket és a szellemünket, és ezt a januárt is át fogjuk vészelni!

ramen | tea | taktika | könyv | futás

FOLYTASD EZZEL

Így csobbanhatsz idegenek medencéiben Amerikában

Ebben az egyszerű, de imádnivaló látványban már két éve nem volt részünk

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom