Close
Úgy néz ki, Balin jó kondiban lesznek a maszkviselést hanyagul kezelők

Úgy néz ki, Balin jó kondiban lesznek a maszkviselést hanyagul kezelők

Egyedülálló modszert alkalmaz a rendőrség a szabálytalankodókkal szemben.

Egy kicsit az iskolai testnevelés órákat, esetleg a katonaságot juttatja eszünkbe a bali hatóságok által bevezetett fenyítés:

akit rajtakapnak, hogy közterületen maszk nélkül sétál, és aztán nem tudja megfizetni a százezer rúpiás (nagyjából hateurós) pénzbírságot, azzal ötven fekvőtámaszt hajtatnak végre.

Valamivel kevesebbel megússzák a maszkot helytelenül viselők, nekik elég csak tizenötöt lenyomniuk.

A napokban számos videó keringett az interneten Balin fekvátámaszozó turistákról – merthogy nagyrészt ők követték el a szabálytalanságokat.

“Először azzal védekeznek, hogy nincsenek tisztában a rendelettel, majd arra hivatkoznak, hogy elfelejtették magukkal hozni, vagy a maszkjuk vizes lett, netán elszakadt” – mondja Gusti Agung Ketut Suryanegara rendészeti tiszt.

A szigeten a járvány kezdete óta kötelező nyilvános helyeken maszkot viselni, az év eleje óta mégis több tucat embert tartóztattak le, mert nem vettek fel arcot eltakaró maszkot. Kilencven százalékuk külföldről érkező turista volt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

indonézia | maszkviselés | büntetés | fekvőtámasz | bali

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram