Close
Úgy néz ki, Balin jó kondiban lesznek a maszkviselést hanyagul kezelők

Úgy néz ki, Balin jó kondiban lesznek a maszkviselést hanyagul kezelők

Egyedülálló modszert alkalmaz a rendőrség a szabálytalankodókkal szemben.

Egy kicsit az iskolai testnevelés órákat, esetleg a katonaságot juttatja eszünkbe a bali hatóságok által bevezetett fenyítés:

akit rajtakapnak, hogy közterületen maszk nélkül sétál, és aztán nem tudja megfizetni a százezer rúpiás (nagyjából hateurós) pénzbírságot, azzal ötven fekvőtámaszt hajtatnak végre.

Valamivel kevesebbel megússzák a maszkot helytelenül viselők, nekik elég csak tizenötöt lenyomniuk.

A napokban számos videó keringett az interneten Balin fekvátámaszozó turistákról – merthogy nagyrészt ők követték el a szabálytalanságokat.

“Először azzal védekeznek, hogy nincsenek tisztában a rendelettel, majd arra hivatkoznak, hogy elfelejtették magukkal hozni, vagy a maszkjuk vizes lett, netán elszakadt” – mondja Gusti Agung Ketut Suryanegara rendészeti tiszt.

A szigeten a járvány kezdete óta kötelező nyilvános helyeken maszkot viselni, az év eleje óta mégis több tucat embert tartóztattak le, mert nem vettek fel arcot eltakaró maszkot. Kilencven százalékuk külföldről érkező turista volt.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Euronews, fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Újranyitásért tüntetnek az elkeseredett római vendéglátósok
Velencében még a vaporettókon is oltani fognak és nagyon várják a magyar turistákat
Megjelent a Roadster negyedik lapszáma.
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, és akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom