Close
Külön elbánásban részesülnek a maszkviselést megtagadók egy orosz légitársaságnál

Külön elbánásban részesülnek a maszkviselést megtagadók egy orosz légitársaságnál

Irány a hátsó ülés!

Oroszország legnagyobb légitársasága bejelentette, hogy azokat az utasokat, akik nem hajlandóak arcmaszkot viselni a fedélzeten, a repülőgép külön erre a célra kijelölt maszkmentes zónájában fogják leültetni.

Ezt az Aeroflot képviselője azután közölte, hogy korábban kijelentette: nem tagadják meg a beszállást a maszkviselést elutasítóktól.

Az oroszországi repülőjáratokon május óta kötelező a szájmaszk viselése, az utasok csupán étkezés közben vehetik azt le. Noha a beszálláskor minden utasnak kötelezően el kell fednie a száját és az orrát, a kabin bezárását követően mindenkinek lehetősége van a maszkmentes ülések egyikén helyet foglalni.

Ezeket az utolsó két sorban alakítják ki, bár a légitársaság arról nem közölt információt, hogy a fedélzet ezen részét leválasztják-e a többitől.   

Korábban megírtuk, hogy az American Airlines és a Southwest után az Alaska Airlines is bejelentette, nem engedélyezi az utazást azoknak, akik nem tudnak vagy nem hajlandók maszkot viselni a repülőgépek fedélzetén. Akkor sem, ha hivatalos papírral igazolt egészségügyi okokból mondanak rá nemet.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Pixabay, Unsplash)

repülés | maszk | külön | repülő | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Ezt a két koncertet vétek lenne kihagyni az ősszel

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram