Close
Egyre több légitársaság keményít be a maszkviselést illetően

Egyre több légitársaság keményít be a maszkviselést illetően

Nem jelent kibúvót az orvosi igazolás sem. 

Az American Airlines és a Southwest után az Alaska Airlines is bejelentette, hogy nem engedélyezi az utazást azoknak, akik nem tudnak vagy nem hajlandóak maszkot viselni a repülőgépek fedélzetén. Akkor sem, ha hivatalos papírral igazolt egészségügyi okokból mondanak rá nemet.

Minderre azért volt szükség, mert néhány légitársaság személyzete nem akart konfrontálódni a maszkviselést megtagadó utasokkal, illetve nem tette egyértelművé, milyen szankciókkal néznek szembe az előírásokra fittyet hányók.

A probléma meglehetősen kényes, mert néhány társaság azt állította, orvosi igazolás felmutatásával bizonyos esetekben hajlandó kivételt tenni, ám akadtak olyanok, akik a megfelelő dokumentumok bemutatása ellenére sem mentesültek a maszkviselés alól.

Július végén a Delta Air Lines közölte, hogy a mentességet kérőknek az utazás előtt kötelezően konzultálniuk kell a repülőtéren egy szakorvossal, ugyanakkor az utazás elmaradása esetén megadja a lehetőséget az átfoglalásra vagy a jegyek árának visszatérítésére. A United hivatalos igazolás nélkül nem engedélyezi a maszkmentes repülést. Az Alaska új policyje meglehetősen egyértelműen fogalmaz: “Ha az utas bármilyen okból kifolyólag nem akar vagy nem tud maszkot viselni a repülőtéren, nem szállhat fel a repülőgépre. Amennyiben a fedélzeten utasítja el, eltiltjuk a jövőbeli utazásoktól.”

A társaság egyébként látványos módját választotta az előírások ellenszegülőinek figyelmeztetésére: júliustól a futballbírókhoz hasonlóan kis sárga kártyák lapulnak az Alaska Airlines utaskísérőinek zsebében, a fegyelmező eszközt pedig akkor használhatják, ha az utas többszöri felszólítás ellenére is megtagadja a maszkviselést a fedélzeten. A lap afféle utolsó figyelmeztetésként szolgál, ezt követően a társaság felülvizsgálhatja a vétkes jövőbeli foglalásait, és akár el is tilthatja az repüléstől.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom