Close
Egyre több légitársaság keményít be a maszkviselést illetően

Egyre több légitársaság keményít be a maszkviselést illetően

Nem jelent kibúvót az orvosi igazolás sem. 

Az American Airlines és a Southwest után az Alaska Airlines is bejelentette, hogy nem engedélyezi az utazást azoknak, akik nem tudnak vagy nem hajlandóak maszkot viselni a repülőgépek fedélzetén. Akkor sem, ha hivatalos papírral igazolt egészségügyi okokból mondanak rá nemet.

Minderre azért volt szükség, mert néhány légitársaság személyzete nem akart konfrontálódni a maszkviselést megtagadó utasokkal, illetve nem tette egyértelművé, milyen szankciókkal néznek szembe az előírásokra fittyet hányók.

A probléma meglehetősen kényes, mert néhány társaság azt állította, orvosi igazolás felmutatásával bizonyos esetekben hajlandó kivételt tenni, ám akadtak olyanok, akik a megfelelő dokumentumok bemutatása ellenére sem mentesültek a maszkviselés alól.

Július végén a Delta Air Lines közölte, hogy a mentességet kérőknek az utazás előtt kötelezően konzultálniuk kell a repülőtéren egy szakorvossal, ugyanakkor az utazás elmaradása esetén megadja a lehetőséget az átfoglalásra vagy a jegyek árának visszatérítésére. A United hivatalos igazolás nélkül nem engedélyezi a maszkmentes repülést. Az Alaska új policyje meglehetősen egyértelműen fogalmaz: “Ha az utas bármilyen okból kifolyólag nem akar vagy nem tud maszkot viselni a repülőtéren, nem szállhat fel a repülőgépre. Amennyiben a fedélzeten utasítja el, eltiltjuk a jövőbeli utazásoktól.”

A társaság egyébként látványos módját választotta az előírások ellenszegülőinek figyelmeztetésére: júliustól a futballbírókhoz hasonlóan kis sárga kártyák lapulnak az Alaska Airlines utaskísérőinek zsebében, a fegyelmező eszközt pedig akkor használhatják, ha az utas többszöri felszólítás ellenére is megtagadja a maszkviselést a fedélzeten. A lap afféle utolsó figyelmeztetésként szolgál, ezt követően a társaság felülvizsgálhatja a vétkes jövőbeli foglalásait, és akár el is tilthatja az repüléstől.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Unsplash, Pixabay)

fedélzet | igazolás | repülés | alaska | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Vajon ki tudnak majd nyitni a francia sípályák?

Ez az utazók kedvenc légitársasága az idén

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom