Close
Úgy fegyelmezik a szabálytalan utast egy légitársaságnál, mint a futballpályákon szokás

Úgy fegyelmezik a szabálytalan utast egy légitársaságnál, mint a futballpályákon szokás

“Nem tartotta be a szabályokat, ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesül.” Nem egy labdarúgó-játékvezetőtől idéztünk, hanem egy repülőjáraton dolgozó légiutas-kísérőtől. És ez nem fikció, hanem a valóság.

A futballbírókhoz hasonlóan kis sárga kártyák lapulnak az Alaska Airlines utaskísérőinek zsebében júliustól. A fegyelmező eszközt akkor használhatják, ha az utas többszöri felszólítás ellenére is megtagadja a maszkviselést a fedélzeten.

És ez még nem minden: a lap afféle utolsó figyelmeztetésként szolgál, ezt követően a társaság felülvizsgálhatja a vétkes jövőbeli foglalásait, és akár el is tilthatja az repüléstől.

A ténylegesen a játékvezetők által használt lapokra emlékeztető kártyákra biztos, ami biztos az alábbi szöveget nyomtatták: “Ez az utolsó lehetőség, hogy elfogadja az irányelveinket. Ezután jelentést készítünk, melynek eredményeként eltilthatjuk az Alaska Airlines jövőbeli járataitól.”

A szigorú szabály azért vannak kivételek: a kétévesnél fiatalabb utasok, az orvosilag igazolt, légzési problémával küszködők, a fogyatékkal élők, és azok is, akik segítség nélkül nem tudják eltávolítani a maszkot.

Az utasoknak a becsekkolás során egészségügyi megállapodást kell aláírniuk, melyben vállalják, hogy betartják a légitársaság maszkviseléssel kapcsolatos előírásait. Ha valaki esetleg elfelejt magával maszkot vinni, a fedélzeten biztosítanak egyet számára, a szokásos kézfertőtlenítő kendők mellett.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, forrás: Unsplash, Pixabay)

Itt a Roadster legújabb, negyedik száma!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom