Close
Úgy fegyelmezik a szabálytalan utast egy légitársaságnál, mint a futballpályákon szokás

Úgy fegyelmezik a szabálytalan utast egy légitársaságnál, mint a futballpályákon szokás

“Nem tartotta be a szabályokat, ezért sárga lapos figyelmeztetésben részesül.” Nem egy labdarúgó-játékvezetőtől idéztünk, hanem egy repülőjáraton dolgozó légiutas-kísérőtől. És ez nem fikció, hanem a valóság.

A futballbírókhoz hasonlóan kis sárga kártyák lapulnak az Alaska Airlines utaskísérőinek zsebében júliustól. A fegyelmező eszközt akkor használhatják, ha az utas többszöri felszólítás ellenére is megtagadja a maszkviselést a fedélzeten.

És ez még nem minden: a lap afféle utolsó figyelmeztetésként szolgál, ezt követően a társaság felülvizsgálhatja a vétkes jövőbeli foglalásait, és akár el is tilthatja az repüléstől.

A ténylegesen a játékvezetők által használt lapokra emlékeztető kártyákra biztos, ami biztos az alábbi szöveget nyomtatták: “Ez az utolsó lehetőség, hogy elfogadja az irányelveinket. Ezután jelentést készítünk, melynek eredményeként eltilthatjuk az Alaska Airlines jövőbeli járataitól.”

A szigorú szabály azért vannak kivételek: a kétévesnél fiatalabb utasok, az orvosilag igazolt, légzési problémával küszködők, a fogyatékkal élők, és azok is, akik segítség nélkül nem tudják eltávolítani a maszkot.

Az utasoknak a becsekkolás során egészségügyi megállapodást kell aláírniuk, melyben vállalják, hogy betartják a légitársaság maszkviseléssel kapcsolatos előírásait. Ha valaki esetleg elfelejt magával maszkot vinni, a fedélzeten biztosítanak egyet számára, a szokásos kézfertőtlenítő kendők mellett.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, forrás: Unsplash, Pixabay)

viselés | alaska airlines | utazás | maszk | saárga lap

FOLYTASD EZZEL

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Ez várhat ránk az idén a horvát és osztrák sípályákon

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram