Close
Fölösleges tartani a távolságot a repülőgépek fedélzetén

Fölösleges tartani a távolságot a repülőgépek fedélzetén

Ezt nem mi mondjuk, hanem a United Airlines vezérigazgatója.

Scott Kirby szerint teljesen felesleges a fedélzeten szabadon hagyni a középső üléseket, mert a koronavírus elleni védekezés nem ezen múlik.

Az amerikai légitársaság vezetője kijelentette, hogy a United Airlines gépein akkor is biztonságos lesz az utazás, ha a Covid–19 továbbra is velünk marad. Azt állítja, a társaság egészségügyi intézkedései – a személyzet tagjai és az utasok egyaránt maszkot viselnek –, valamint a HEPA-szűrők és a nagy hatékonyságú légkevergetés miatt a fedélzeten ülőknek nincs mitől tartaniuk. Kirbynek abban igaza van, hogy már csak fizikailag sem nagyon lehet megtartani az utasok közötti kétméteres távolságot, ezért a United lehetővé teszi az átfoglalást azok számára, akik kényelmetlenül érzik magukat egy vadidegen közelségében.

Ha lassacskán is, de az Egyesült Államokban visszatér az emberek bizalma a légi közlekedés iránt: egy belföldi járaton átlagosan negyvenhatan utaztak a május 26-i hét végeztével, ami a március végi átlag tíz jegyvásárlóhoz képest jelentős növekedésnek számít.

Az utasok komfortérzete viszont még nem teljes, mert sokan nem érzik magukat biztonságban a fedélzeten.

A többi légitársaság közül egyébként az Alaska Airlines, a Delta Air Lines és a JetBlue Airways nem ad el jegyet a középső ülésekre, a Southwest gépei pedig kisebb kapacitással repülnek.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: The Point’s Guy, fotók: Unsplash)

utazás | usa | légkeringetés | biztonság | united

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram