Close
Eddig még nem látott problémát okozott a maszkviselés az egyik légitársaságnál

Eddig még nem látott problémát okozott a maszkviselés az egyik légitársaságnál

Az utasok méltatlankodása miatt azt fontolgatja az indonéz nemzeti légitársaság, hogy eltörli a légiutas-kísérők kötelező maszkviselését.

A Garuda Indonesia járatain rengetegen emeltek panaszt, amiért nem látták a személyzet mosolyát. A Jakarta Post írta meg, hogy a társaság számos reklamációt kapott, mert az utasok kevésbé érezték vendégszeretőnek a környezetet a fedélzeten.

Természetesen a világjárvány következményei érintették a Garudát is, amely a leállást követően május 7-én indította újra néhány járatát. A szigorú egészségügyi protokoll értelmében a légiutas-kísérőknek maszkot és kesztyűt kell viselniük.

“Utasaink közül többen jelezték, hogy a maszkok miatt nem látják a személyzet reakcióját, azaz, hogy éppen mosolyognak-e vagy elhúzzák a szájukat” – mondta Irfan Setiaputra, a Garuda ügyvezető igazgatója.

Elárulta a megoldást is: ezentúl műanyag arcvédőben fognak dolgozni a légiutas-kísérők.

Az új praktikának köszönhetően az utasok továbbra is biztonságban érezhetik magukat, ráadásul az arcot elfedő pajzs mindkét fél számára kényelmesebb opciónak tűnik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Pixabay, Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom