Close
Eddig még nem látott problémát okozott a maszkviselés az egyik légitársaságnál

Eddig még nem látott problémát okozott a maszkviselés az egyik légitársaságnál

Az utasok méltatlankodása miatt azt fontolgatja az indonéz nemzeti légitársaság, hogy eltörli a légiutas-kísérők kötelező maszkviselését.

A Garuda Indonesia járatain rengetegen emeltek panaszt, amiért nem látták a személyzet mosolyát. A Jakarta Post írta meg, hogy a társaság számos reklamációt kapott, mert az utasok kevésbé érezték vendégszeretőnek a környezetet a fedélzeten.

Természetesen a világjárvány következményei érintették a Garudát is, amely a leállást követően május 7-én indította újra néhány járatát. A szigorú egészségügyi protokoll értelmében a légiutas-kísérőknek maszkot és kesztyűt kell viselniük.

“Utasaink közül többen jelezték, hogy a maszkok miatt nem látják a személyzet reakcióját, azaz, hogy éppen mosolyognak-e vagy elhúzzák a szájukat” – mondta Irfan Setiaputra, a Garuda ügyvezető igazgatója.

Elárulta a megoldást is: ezentúl műanyag arcvédőben fognak dolgozni a légiutas-kísérők.

Az új praktikának köszönhetően az utasok továbbra is biztonságban érezhetik magukat, ráadásul az arcot elfedő pajzs mindkét fél számára kényelmesebb opciónak tűnik.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Business Insider, fotók: Pixabay, Unsplash)

Garuda Indonesia | utazás | protokoll | maszk | mosoly

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom