Close
Ez a megoldás fogja biztonságossá tenni a repülést a jövőben

Ez a megoldás fogja biztonságossá tenni a repülést a jövőben

Legalábbis is így gondolja egy 1972-ben alapított olasz tervezőiroda.

A koronavírus okozta gazdasági válság egyik legnagyobb áldozata kétségkívül a légi közlekedés. A legnagyobb légitársaságok is arra várnak, hogy masszív gazdasági mentövvel kimentsék őket, és lesznek, amelyeknek ez is kevés lesz az életben maradáshoz. Nemcsak az fog megváltozni, hogy kikkel repülünk – pontosabban, kikkel nem –, hanem az is, hogy miképpen.

Az elmúlt hetekben a számtalan bizonytalanság közepette egy dolog tűnt biztosnak: az, hogy nem fogunk ugyanoda visszatérni, ahol a vírus előtt voltunk. A repüléssel kapcsolatban is rengeteg verziót emlegetnek, ezek közül nem egyről a Roadster is írt. Most itt egy újabb olyan elképzelés, ami talán bepillantást nyújthat, milyen lesz a posztcovid utazási élmény.

Az egyik elsődleges cél, hogy az utasok biztonságban érezhessék magukat, ez némileg ellentmond a közösségi távolságtartás alapelvének, hiszen a géptörzsben az utasok nem tudják egymástól tartani a két métert, sőt, lássuk be, a húsz centimétert sem. Eredetileg az Aircraft Interiors Expón mutatták volna be idén tavasszal Hamburgban, de az eseményt természetesen törölték a járvány miatt. A napokban azonban a világhálón tették közzé a projektjüket, amely nem más, mint egy három részből álló ülés, amelynek a középső egységét megfordították.

A legfontosabb, hogy egy plexifal választja el egymástól az utasokat, a folyosó mellett ülőket is védi egy, ezzel az ott közlekedő forgalomtól is izolálva vannak. Egy másik projektjük a Glassafe névre hallgat, itt egy plexibúra fedi minden ülés tetejét, ami elválasztja egymástól az egymás mellett ülőket.

Kérdéses, mennyire hatékony megoldás ez a repülőgépek szűkös utasterében, noha kétségtelenül kényelmesebb, mint maszkot viselni a repülés teljes időtartama alatt.

repülés | aviointeriors | légiközlekedés

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ától zéig megvalósítja álomotthonod ez a pazar budapesti cég
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom