Close
Ettől az életkortól kellene fizetniük a gyerekeknek a családi vakáció költségeit

Ettől az életkortól kellene fizetniük a gyerekeknek a családi vakáció költségeit

Míg gyermekkorban nincs más dolgunk, minthogy együnk, igyunk és egész nap játsszunk a medencében, addig felnőttként már spórolnunk kell ugyanezért a családi nyaralásért.

De valójában mikortól kell az embereknek fizetniük a saját utazásuk költségeit? A Bankrate felmérése szerint a többség úgy gondolja, hogy 20 éves kor fölött.

A függetlenség felé vezető út megváltozott az elmúlt években, mivel a helikopter nevelés – azaz, amikor olyan gyermeket nevelnek a szülők, aki gyakorlatilag nélkülük életképtelen – és az elhúzódó oktatás

társfüggő pénzügyi kapcsolatokat hoz létre a szülők és a gyerekek között

– írja felmérésében Bankrate.

Sőt, az új felmérésből az is kiderült, hogy az amerikaiak fele feláldozta vagy feláldozza saját nyugdíj-megtakarítását annak érdekében, hogy anyagilag segítse felnőtt gyermekeit.

A YouGov által végzett felmérés 2553 felnőttet kérdezett a pénzügyekről, köztük 890-en voltak azok, akiknek legalább egy 18 éves, vagy annál idősebb gyermeke van. A kutatásban olyan kérdésekre kellett válaszolniuk, hogy a gyerekek mikor kezdjék el fizetni a mobiltelefonszámlájukat, a lakbért, a hitelkártya számlákat és az utazással kapcsolatos költségeket.

A válaszadók egyértelműen a 20. születésnapot jelölték meg vízválasztónak.

Tehát mit tehetnek a szülők, hogy felállítsák ezeket az egészséges határokat, és megkérjék a gyerekeiket, hogy fizessék ki a saját repülőjegyük és szállodai szobájuk árát?

Dr. Laura Dabney pszichiáter szerint a szülőknek őszintének kell lenniük ebben a témában és kompromisszumokat kell kötniük a gyerekükkel közösen. El kell fogadni mindkét oldal kívánságát és szükségletét, és olyan stratégiát kell kidolgozni, ami mindenki számára megfelelő és nem vált ki haragot vagy sértődést.

(Forrás: Travel + Leisure, fotók: Getty Images)

vakáció | családi nyaralás | nyaralás | költségek

FOLYTASD EZZEL

Ezeken a tengerpartokon elbújhatsz a kánikula elől

Kiderült, meddig tekerheted le a klímát a spanyolországi szállodai szobákban

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom