Close
Meglepő kutatásból derül ki, milyen magyar fürdőkbe szeretnek járni a csehek

Meglepő kutatásból derül ki, milyen magyar fürdőkbe szeretnek járni a csehek

És nem, nem Budapest.

A Magyar Turisztikai Ügynökség közölt elég meglepő adatokat arról, hol szeretnek leginkább időt tölteni és fürdőkben megmártózni a hozzánk látogató csehek. A csehek tavaly kétszázötvenezer vendégéjszakát töltöttek Magyarországon,

ennek alig csak ötödét Budapesten, a legvonzóbb úti célok pedig a Bük-Sárvár térség gyógyfürdői voltak.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2020-ban a csehek 83 százaléka Nyugat-Magyarországon szállt meg. A zömében autóval utazó vendégek fele Prágából, Dél-Morvaországból és a közép-csehországi régióból érkezett.

Számukra Budapest mellett a legkedveltebb a gyógyvizéről híres Bük, Sárvár, valamint a Balatonnál Siófok, Hévíz és Zalakaros voltak, de népszerű úti cél volt még a nyugati országrészben a Győr-Pannonhalma térség is.

Emellett az is kiderült, hogy tavaly

a cseh vendégek hatvanezer éjszakát töltöttek a fővárosban, míg Bükön 52 ezret, Sárváron pedig 42 ezret.

A top három települést Siófok 15 ezer, Hévíz 14 ezer, Zalakaros 13 ezer, Harkány 11 ezer vendégéjszakával követi.

Az átoltottság, valamint a ki- és beutazási korlátozások feloldásának függvényében a cseh turisták hasonló területi megoszlásával és intenzív jelenlétével lehet számolni az MTÜ szerint az idén is. Magyarország és Csehország kölcsönösen elfogadja egymás vakcinaigazolásait, így a turisták ugyanazon szolgáltatások igénybevételére jogosultak a másik országban, mint az ott élők.

(Fotók: Getty)

FOLYTASD EZZEL
Ezt a légitársaságot kerüljük, ha csak tudjuk
Nagyot újít a spirituális utazók egyik kedvenc úti célja
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom