Close
Meglepő kutatásból derül ki, milyen magyar fürdőkbe szeretnek járni a csehek

Meglepő kutatásból derül ki, milyen magyar fürdőkbe szeretnek járni a csehek

És nem, nem Budapest.

A Magyar Turisztikai Ügynökség közölt elég meglepő adatokat arról, hol szeretnek leginkább időt tölteni és fürdőkben megmártózni a hozzánk látogató csehek. A csehek tavaly kétszázötvenezer vendégéjszakát töltöttek Magyarországon,

ennek alig csak ötödét Budapesten, a legvonzóbb úti célok pedig a Bük-Sárvár térség gyógyfürdői voltak.

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai alapján 2020-ban a csehek 83 százaléka Nyugat-Magyarországon szállt meg. A zömében autóval utazó vendégek fele Prágából, Dél-Morvaországból és a közép-csehországi régióból érkezett.

Számukra Budapest mellett a legkedveltebb a gyógyvizéről híres Bük, Sárvár, valamint a Balatonnál Siófok, Hévíz és Zalakaros voltak, de népszerű úti cél volt még a nyugati országrészben a Győr-Pannonhalma térség is.

Emellett az is kiderült, hogy tavaly

a cseh vendégek hatvanezer éjszakát töltöttek a fővárosban, míg Bükön 52 ezret, Sárváron pedig 42 ezret.

A top három települést Siófok 15 ezer, Hévíz 14 ezer, Zalakaros 13 ezer, Harkány 11 ezer vendégéjszakával követi.

Az átoltottság, valamint a ki- és beutazási korlátozások feloldásának függvényében a cseh turisták hasonló területi megoszlásával és intenzív jelenlétével lehet számolni az MTÜ szerint az idén is. Magyarország és Csehország kölcsönösen elfogadja egymás vakcinaigazolásait, így a turisták ugyanazon szolgáltatások igénybevételére jogosultak a másik országban, mint az ott élők.

(Fotók: Getty)

cseh | zalakaros | hévíz | bük | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezekben az európai országokban nincsenek biztonságban a házak

Hamarosan megszűnik a vonatközlekedés Ausztriába

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram