Close
Csehország mihamarabb oltási igazolványt szeretne

Csehország mihamarabb oltási igazolványt szeretne

Csehország szeretne megállapodni szomszédaival, hogy a koronavírus ellen beoltottak még az európai uniós oltási igazolvány bevezetése előtt, mihamarabb szabadon utazhassanak.

“Célunk egy összeurópai megoldás, amely az elképzelések szerint július elsejétől jöhetne létre. Ennek ellenére

szeretnénk mihamarabb tető alá hozni egy megállapodást a szomszédainkkal, hogy legalább azok, akik már be vannak oltva, szabadon utazhassanak”

– jelentette ki Jakub Kulhánek cseh külügyminiszter csütörtökön Prágában, miután tárgyalásokat folytatott Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel.

“Minden ország elkezdte kialakítani a maga oltásigazolási rendszerét. Arról van szó, hogy ezeket a dokumentumokat kölcsönösen elismerjük.

Ez azután alapja lehet az összeurópai rendszernek”

– tette hozzá az osztrák diplomácia vezetője.

A prágai sajtó szerint az Európai Parlamentben is már beindultak az ez irányú tárgyalások, de igen bonyolultak. Az egyes tagállamok véleménye leginkább abban tér el, hogy elismerjék-e azokat az oltóanyagokat, amelyek nem voltak bevizsgálva és engedélyezve az Európai Gyógyszerügynökség által.

Nemcsak a magyarok és a csehek gondolkoznak oltási kártyában, hanem osztrák szomszédaink is zöldkártyával nyitnak ki május második felében. Itthon pedig az is kiderült, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek augusztusig biztosan fennmaradnak a korlátozások.

Te mit gondolsz a védettségi igazolványról?

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

vakcina | beolt | cseh | oltási igazolvány | járvány

FOLYTASD EZZEL

Ezért nem teszik fel a légiutas-kísérők a poggyászodat az ülés feletti tárolóba

Az Európai Bizottság is jóváhagyta a franciák úttörő tervét

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram