Close
Csehország mihamarabb oltási igazolványt szeretne

Csehország mihamarabb oltási igazolványt szeretne

Csehország szeretne megállapodni szomszédaival, hogy a koronavírus ellen beoltottak még az európai uniós oltási igazolvány bevezetése előtt, mihamarabb szabadon utazhassanak.

“Célunk egy összeurópai megoldás, amely az elképzelések szerint július elsejétől jöhetne létre. Ennek ellenére

szeretnénk mihamarabb tető alá hozni egy megállapodást a szomszédainkkal, hogy legalább azok, akik már be vannak oltva, szabadon utazhassanak”

– jelentette ki Jakub Kulhánek cseh külügyminiszter csütörtökön Prágában, miután tárgyalásokat folytatott Alexander Schallenberg osztrák külügyminiszterrel.

“Minden ország elkezdte kialakítani a maga oltásigazolási rendszerét. Arról van szó, hogy ezeket a dokumentumokat kölcsönösen elismerjük.

Ez azután alapja lehet az összeurópai rendszernek”

– tette hozzá az osztrák diplomácia vezetője.

A prágai sajtó szerint az Európai Parlamentben is már beindultak az ez irányú tárgyalások, de igen bonyolultak. Az egyes tagállamok véleménye leginkább abban tér el, hogy elismerjék-e azokat az oltóanyagokat, amelyek nem voltak bevizsgálva és engedélyezve az Európai Gyógyszerügynökség által.

Nemcsak a magyarok és a csehek gondolkoznak oltási kártyában, hanem osztrák szomszédaink is zöldkártyával nyitnak ki május második felében. Itthon pedig az is kiderült, hogy a védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek augusztusig biztosan fennmaradnak a korlátozások.

Te mit gondolsz a védettségi igazolványról?

(Forrás: MTI, fotók: Unsplash)

védettség | oltás | járvány | igazolvány | cseh

FOLYTASD EZZEL

Ezek az ingyenes városnéző túrák garantáltan megdobogtatják a sorozatrajongók szívét

Rangos turisztikai elismeréseket kapott Magyarország Kínából

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom