Augusztusig biztosan fennmaradnak a járványügyi korlátozások a nem védetteknek

Koncentre, fesztiválra is csak védettségi kártyával lehet majd menni.

A kormány szerdán újra a vírushelyzetről tárgyalt, és megállapították, hogy négy hét alatt közel kétmillió oltást adtak be, a harmadik hullámot pedig sikerült megtörni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A szabadság még nem teljes, de aki beoltatja magát, az visszakaphatja a megszokotthoz közeli életét

– tette hozzá.

Arról egész Európában vita van, hogy lehet különbséget tenni oltott és nem oltott ember között, de a nemzeti konzultációban 65 százalék azt javasolta, hogy itthon legyen köztük különbség.

A járványügyi korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek augusztusig biztosan fennmaradnak

– jelentette be a miniszter. Akiknek nincs védettségi igazolványuk, augusztusig biztosan nem mehetnek moziba, színházba, éttermek belső tereibe, szállodákba vagy sporteseményekre. Ennek ellenére az oltás továbbra is önkéntes marad.

A külföldi védettségi igazolványok elfogadásáról egyelőre azt lehet tudni, hogy még nincs egységes rendje a külföldi igazolások elfogadásának Európában, de Magyarország kétoldalú megállapodásokat köt más országokkal.

Egyelőre védettségi igazolványt annak adnak, akit Magyarországon oltottak, függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgár, így azok a külföldiek is kapnak védettségit majd, akik mostantól regisztrálnak az oltásra.

Szintén friss hír, hogy augusztus közepéig csak védettségi igazolvánnyal lehet koncertre, fesztiválra menni.

A nagy fesztiválok közül biztos, hogy néhány elmarad az idén is (a Szigetet épp ma mondták le), de azért így is el lehet menni pár helyre, ha rendelkezünk a kártyával; például ebbe a most hatvanéves, legendás presszóba.

(Forrás: Telex, Forbes)

kártya | sziget | magyar | fesztivál | igazolvány

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom