Close
Augusztusig biztosan fennmaradnak a járványügyi korlátozások a nem védetteknek

Augusztusig biztosan fennmaradnak a járványügyi korlátozások a nem védetteknek

Koncentre, fesztiválra is csak védettségi kártyával lehet majd menni.

A kormány szerdán újra a vírushelyzetről tárgyalt, és megállapították, hogy négy hét alatt közel kétmillió oltást adtak be, a harmadik hullámot pedig sikerült megtörni – mondta Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki kormányinfón.

A szabadság még nem teljes, de aki beoltatja magát, az visszakaphatja a megszokotthoz közeli életét

– tette hozzá.

Arról egész Európában vita van, hogy lehet különbséget tenni oltott és nem oltott ember között, de a nemzeti konzultációban 65 százalék azt javasolta, hogy itthon legyen köztük különbség.

A járványügyi korlátozások a védettséggel nem rendelkezőknek augusztusig biztosan fennmaradnak

– jelentette be a miniszter. Akiknek nincs védettségi igazolványuk, augusztusig biztosan nem mehetnek moziba, színházba, éttermek belső tereibe, szállodákba vagy sporteseményekre. Ennek ellenére az oltás továbbra is önkéntes marad.

A külföldi védettségi igazolványok elfogadásáról egyelőre azt lehet tudni, hogy még nincs egységes rendje a külföldi igazolások elfogadásának Európában, de Magyarország kétoldalú megállapodásokat köt más országokkal.

Egyelőre védettségi igazolványt annak adnak, akit Magyarországon oltottak, függetlenül attól, hogy magyar vagy nem magyar állampolgár, így azok a külföldiek is kapnak védettségit majd, akik mostantól regisztrálnak az oltásra.

Szintén friss hír, hogy augusztus közepéig csak védettségi igazolvánnyal lehet koncertre, fesztiválra menni.

A nagy fesztiválok közül biztos, hogy néhány elmarad az idén is (a Szigetet épp ma mondták le), de azért így is el lehet menni pár helyre, ha rendelkezünk a kártyával; például ebbe a most hatvanéves, legendás presszóba.

(Forrás: Telex, Forbes)

FOLYTASD EZZEL
Ha három estét színtiszta kortárs irodalommal töltenél, akkor mondjuk a programodat
Most már biztos, hogy mennünk kell nyáron az Operába
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom