Close
Helyi védelem alá kerülhet Buda egyik legkedvesebb, legendás presszója

Helyi védelem alá kerülhet Buda egyik legkedvesebb, legendás presszója

Ráadásul épp ma hatvan éve nyitott meg.

Hatvanéves lett Buda egyik leghíresebb teraszos vendéglátóegysége, a legendás Bambi presszó, írja a Telex. Az évforduló alkalmából Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere hivatalos Facebook-oldalán köszöntötte a helyet.

“60 éve, 1961. május 1-én nyitott meg a Bambi Presszó, ahol mintha azóta is megállt volna az idő. Ma éppen ezért közösen ünnepeltük a Bambi születésnapját a legendás Oszfolk Ottónéval és a presszó csapatával, szerencsére újra együtt, Buda egyik leghíresebb teraszán.

A retro divathullámaival szemben itt minden az, aminek látszik: az egykor modern presszó mára élő emlékké vált, olyan hellyé, ahol generációk sokasága élhette át az együtt töltött idő örömét.

Mi pedig büszkék vagyunk a Buda kulturális örökségének meghatározó részévé vált presszóra, ezért kezdeményeztük a Bambi épületének védetté nyilvánítását. Pontosan ez a feladata egy önkormányzatnak: észrevenni azt, ami önmagától válik örökséggé és ezeket az értékeket védeni.

Koccintsunk ma mind a Bambi egészségére, éljen soká a presszó!”

– írja a polgármester, aki a köszöntőszöveg mellett több fényképet is közzétett a hatvanévessé vált Bambiról, ezeken jól látszik, hogy a kerület a presszó jól ismert neonbetűit idéző tortával kedveskedett a helyet vezető Oszfolk Ottónénak és csapatának.

Remélhetőleg, a Bambi presszó mindig is megmarad olyannak, amilyennek mindannyian szeretjük.

Beleértve a ketchupos-mustáros sajtos óriásmelegszendvicset, a végtelenül nyomott árú fröccsöket, a fantasztikusan eklektikus törzsközönséget, és a körönkénti kötelező készpénzes fizetést is.

Mától pedig a Bambi is fogad a belső térben védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket, ahogy sok más hely is négymillió beoltott után.

(Forrás: Telex, fotók: Facebook hivatalos oldalak)

védelem | születésnap | második kerület | hatvanéves | védelmi

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram