Helyi védelem alá kerülhet Buda egyik legkedvesebb, legendás presszója

Ráadásul épp ma hatvan éve nyitott meg.

Hatvanéves lett Buda egyik leghíresebb teraszos vendéglátóegysége, a legendás Bambi presszó, írja a Telex. Az évforduló alkalmából Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere hivatalos Facebook-oldalán köszöntötte a helyet.

"60 éve, 1961. május 1-én nyitott meg a Bambi Presszó, ahol mintha azóta is megállt volna az idő. Ma éppen ezért közösen ünnepeltük a Bambi születésnapját a legendás Oszfolk Ottónéval és a presszó csapatával, szerencsére újra együtt, Buda egyik leghíresebb teraszán.

A retro divathullámaival szemben itt minden az, aminek látszik: az egykor modern presszó mára élő emlékké vált, olyan hellyé, ahol generációk sokasága élhette át az együtt töltött idő örömét.

Mi pedig büszkék vagyunk a Buda kulturális örökségének meghatározó részévé vált presszóra, ezért kezdeményeztük a Bambi épületének védetté nyilvánítását. Pontosan ez a feladata egy önkormányzatnak: észrevenni azt, ami önmagától válik örökséggé és ezeket az értékeket védeni.

Koccintsunk ma mind a Bambi egészségére, éljen soká a presszó!"

– írja a polgármester, aki a köszöntőszöveg mellett több fényképet is közzétett a hatvanévessé vált Bambiról, ezeken jól látszik, hogy a kerület a presszó jól ismert neonbetűit idéző tortával kedveskedett a helyet vezető Oszfolk Ottónénak és csapatának.

Remélhetőleg, a Bambi presszó mindig is megmarad olyannak, amilyennek mindannyian szeretjük.

Beleértve a ketchupos-mustáros sajtos óriásmelegszendvicset, a végtelenül nyomott árú fröccsöket, a fantasztikusan eklektikus törzsközönséget, és a körönkénti kötelező készpénzes fizetést is.

Mától pedig a Bambi is fogad a belső térben védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket, ahogy sok más hely is négymillió beoltott után.

(Forrás: Telex, fotók: Facebook hivatalos oldalak)

bambi presszó | születésnap | hatvanéves | bambi | második kerület

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom