Close
Helyi védelem alá kerülhet Buda egyik legkedvesebb, legendás presszója

Helyi védelem alá kerülhet Buda egyik legkedvesebb, legendás presszója

Ráadásul épp ma hatvan éve nyitott meg.

Hatvanéves lett Buda egyik leghíresebb teraszos vendéglátóegysége, a legendás Bambi presszó, írja a Telex. Az évforduló alkalmából Őrsi Gergely, a második kerület polgármestere hivatalos Facebook-oldalán köszöntötte a helyet.

“60 éve, 1961. május 1-én nyitott meg a Bambi Presszó, ahol mintha azóta is megállt volna az idő. Ma éppen ezért közösen ünnepeltük a Bambi születésnapját a legendás Oszfolk Ottónéval és a presszó csapatával, szerencsére újra együtt, Buda egyik leghíresebb teraszán.

A retro divathullámaival szemben itt minden az, aminek látszik: az egykor modern presszó mára élő emlékké vált, olyan hellyé, ahol generációk sokasága élhette át az együtt töltött idő örömét.

Mi pedig büszkék vagyunk a Buda kulturális örökségének meghatározó részévé vált presszóra, ezért kezdeményeztük a Bambi épületének védetté nyilvánítását. Pontosan ez a feladata egy önkormányzatnak: észrevenni azt, ami önmagától válik örökséggé és ezeket az értékeket védeni.

Koccintsunk ma mind a Bambi egészségére, éljen soká a presszó!”

– írja a polgármester, aki a köszöntőszöveg mellett több fényképet is közzétett a hatvanévessé vált Bambiról, ezeken jól látszik, hogy a kerület a presszó jól ismert neonbetűit idéző tortával kedveskedett a helyet vezető Oszfolk Ottónénak és csapatának.

Remélhetőleg, a Bambi presszó mindig is megmarad olyannak, amilyennek mindannyian szeretjük.

Beleértve a ketchupos-mustáros sajtos óriásmelegszendvicset, a végtelenül nyomott árú fröccsöket, a fantasztikusan eklektikus törzsközönséget, és a körönkénti kötelező készpénzes fizetést is.

Mától pedig a Bambi is fogad a belső térben védettségi igazolvánnyal rendelkező vendégeket, ahogy sok más hely is négymillió beoltott után.

(Forrás: Telex, fotók: Facebook hivatalos oldalak)

FOLYTASD EZZEL
Tökéletes desszert hat hozzávalóból – Kávés habcsók
Három isteni őszi leves, ami csupán harminc perc alatt elkészül
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom