Close
Kiderültek a mától érvényes újranyitás részletei

Kiderültek a mától érvényes újranyitás részletei

A mai naptól szolgáltatások széles köre nyílik meg a védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek. Összegyűjtöttük a részleteket.

Magyarországon a pénteki nappal sikerült meghaladni a négymillió beoltottat, ezért mától további szektorok nyílnak meg azoknak, akiknek van védettségi igazolványuk. Íme a legfrissebb tudnivalók.

  • A teraszok megnyitása után a védetteknek este 11 óráig megnyílik a vendéglátóhelyek belső tere is. A szülők és családtagok a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • A védettek szállodákba is mehetnek, és a gyermekeket is magukkal vihetik.
  • Újra látogathatóak lesznek a szabadidős létesítmények, így például az állatkertek, a vadasparkok, a múzeumok, a színházak, a mozik és a könyvtárak.
  • A védettségi igazolvánnyal rendelkezők edzőterembe és uszodába is mehetnek, ezeket a versenyszerűen sportoló 18 év alattiak, valamint a versenyre vagy mérkőzésre készülő 18 év feletti, igazolt sportolók is igénybe vehetik.
  • A védettek és a felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják, itt nem kell maszkot viselniük.
  • Az új szabályok alapján a kijárási tilalom kezdete este 11 óráról éjfélre módosul.
  • Az üzletekben pedig este 11 óráig lehet majd vásárolni.

A mai naptól sporteseményeket is megrendezhetnek, koncerteket viszont továbbra sem szabad tartani, és az esküvők, egyéb rendezvények még mindig csak tíz főig engedélyezettek.

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Ez lehet Frida Kahlo legdrágábban eladott önarcképe
Újabb szomorú számokból derül ki, hogy a koronavírus szinte teljesen padlóra küldte a hazai mozikat
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom