Close
Ilyen a felnőtt szörp, ami akár a nyár kedvenc itala is lehet

Ilyen a felnőtt szörp, ami akár a nyár kedvenc itala is lehet

Impozáns környezetben, a budai Várban található Savoyai teraszon mutatta meg a Cseles csapata, mi is ez valójában.

A Cseles Marton Bálint és Varga Dávid ötletéből született, és egy tévéműsorban debütált.

A két fiatal alapító különleges itala azóta már ikonikus budapesti szórakozóhelyeken is elérhető.

Mitől lesz felnőtt egy szörp?

– Az ablakkereteinket csiszoltunk, amikor elfogyott a citromos sörünk. Szerettünk volna valami laza, gyümölcsös, alkoholos italt fogyasztani, és mivel volt vodka és szörp a hűtőben, összeöntöttük. Nagyon kiérződött a vodka íze, és inkább cukros volt, mint ízes, de éreztük, hogy maga a koncepció működőképes lehet. Vettünk rengeteg fűszert, és elkezdtünk kotyvasztani – mesélte Marton Bálint az anekdotát a Cseles születéséről.

Ízvilág, sajátosságok

Azóta meggy-szegfűszeg-fahéj, áfonya-kardamom és bodza-citrom ízben kapható, és a csel ott található az italban, hogy egyáltalán nem érezni benne az alkohol ízét.

Tömény szörp formájában huszonnégy százalék alkoholt tartalmaz, ami szabályosan fogyasztva, azaz szódával higítva sokkal kevesebb (mondjuk egy három decis long drink esetén négy-öt százalék), de a fűszereknek és az édesítésnek köszönhetően nincs alkoholos utóíze sem,

így akik nem vagy nem annyira szeretik a söröket, a borokat, a töményeket, vagy a fröccsöt, azoknak kiváló választásnak tűnik erre a nyárra (is).

Azt már csak mi tesszük hozzá, hogy a neve önmagáért beszél, tehát érdemes vigyázni vele, mert nagyon itatja magát és mivel egyáltalán nem érezni az alkoholt, egy idő után becsapós lehet.

koktél | alkohol | cseles | ital | felnőtt

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram