Close
Kevés jobb könyv született veterán autókról

Kevés jobb könyv született veterán autókról

Állítólag nem szabad interneten túl hosszú posztokat írni. Csikós Zsolt nem ismeri ezt a szabályt, és az a több tízezer ember sem, akik várják és olvassák az írásait. Most kényelmesebb formátumban is megjelent három, eddig nem publikált sztorija.

A káröröm nem pozitív jellemvonás – Csikós Zsolt autós szakíró, Év autója-zsűritag szenvedéstörténetein viszont nem lehet nem szórakozni. Ő az az ember, aki kitalálta, hogy keréken hoz magának Svédország-külsőről egy félszáz éves Mercedest, hogy legyen egy olyan oldtimere is, ami hozza a veterános érzést, de nem bűn használni, és megfizethető. Ő – mármint az autó – lett Dezső, aki ugyan épen indult Magyarországra, de törve, tréleren érkezett, aztán végtelennek tűnő idő, és a család meglévő, illetve nem meglévő megtakarításait is felemésztő gigaprojektté vált.

Az első Csikós-könyv, az Életemet egy rozsdás roncsért című nem ezt a történetet tárgyalja – karakterszázezrek szólnak róla az interneten –, hanem három másikat, autórajongók és kevésbé rajongók számára is élvezetes stílusban, felidézve a rendszerváltás korának nem csak járműügyileg zavaros időszakát, és bepillantást engedve Csikós roncsok nélkül elképzelhetetlen életébe. A könyv nemrég óta kapható, de a szerző a bevételből már vásárolt magának egy veterán motorkerékpárt… Itt megrendelhető.

Ez is érdekelhet:

Close