Close
Kevés jobb könyv született veterán autókról

Kevés jobb könyv született veterán autókról

Állítólag nem szabad interneten túl hosszú posztokat írni. Csikós Zsolt nem ismeri ezt a szabályt, és az a több tízezer ember sem, akik várják és olvassák az írásait. Most kényelmesebb formátumban is megjelent három, eddig nem publikált sztorija.

A káröröm nem pozitív jellemvonás – Csikós Zsolt autós szakíró, Év autója-zsűritag szenvedéstörténetein viszont nem lehet nem szórakozni. Ő az az ember, aki kitalálta, hogy keréken hoz magának Svédország-külsőről egy félszáz éves Mercedest, hogy legyen egy olyan oldtimere is, ami hozza a veterános érzést, de nem bűn használni, és megfizethető. Ő – mármint az autó – lett Dezső, aki ugyan épen indult Magyarországra, de törve, tréleren érkezett, aztán végtelennek tűnő idő, és a család meglévő, illetve nem meglévő megtakarításait is felemésztő gigaprojektté vált.

Az első Csikós-könyv, az Életemet egy rozsdás roncsért című nem ezt a történetet tárgyalja – karakterszázezrek szólnak róla az interneten –, hanem három másikat, autórajongók és kevésbé rajongók számára is élvezetes stílusban, felidézve a rendszerváltás korának nem csak járműügyileg zavaros időszakát, és bepillantást engedve Csikós roncsok nélkül elképzelhetetlen életébe. A könyv nemrég óta kapható, de a szerző a bevételből már vásárolt magának egy veterán motorkerékpárt… Itt megrendelhető.

Ez is érdekelhet:

autóroncs | életemet egy rozsdás roncsért | veterán autó | oldtimer | csikós zsolt

FOLYTASD EZZEL

A luxus új szintje a Balatonnál – Ilyen a LUA Resort télen

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram