Kevés jobb könyv született veterán autókról

Állítólag nem szabad interneten túl hosszú posztokat írni. Csikós Zsolt nem ismeri ezt a szabályt, és az a több tízezer ember sem, akik várják és olvassák az írásait. Most kényelmesebb formátumban is megjelent három, eddig nem publikált sztorija.

A káröröm nem pozitív jellemvonás – Csikós Zsolt autós szakíró, Év autója-zsűritag szenvedéstörténetein viszont nem lehet nem szórakozni. Ő az az ember, aki kitalálta, hogy keréken hoz magának Svédország-külsőről egy félszáz éves Mercedest, hogy legyen egy olyan oldtimere is, ami hozza a veterános érzést, de nem bűn használni, és megfizethető. Ő – mármint az autó – lett Dezső, aki ugyan épen indult Magyarországra, de törve, tréleren érkezett, aztán végtelennek tűnő idő, és a család meglévő, illetve nem meglévő megtakarításait is felemésztő gigaprojektté vált.

Az első Csikós-könyv, az Életemet egy rozsdás roncsért című nem ezt a történetet tárgyalja – karakterszázezrek szólnak róla az interneten –, hanem három másikat, autórajongók és kevésbé rajongók számára is élvezetes stílusban, felidézve a rendszerváltás korának nem csak járműügyileg zavaros időszakát, és bepillantást engedve Csikós roncsok nélkül elképzelhetetlen életébe. A könyv nemrég óta kapható, de a szerző a bevételből már vásárolt magának egy veterán motorkerékpárt… Itt megrendelhető.

Ez is érdekelhet:

A vágy kisbusza – Volkswagen Transporter T1 Samba

Belső használatú tákolmányból lett sikerautóra épülő sikerfurgon, hippik, terroristák, újabban pedig veteránrajongók és politikusok kedvence. A legvágyottabb generáció legvágyottabb szériájának egy csodás darabját mutatjuk be.

oldtimer | csikós zsolt | veterán autó | autóroncs | életemet egy rozsdás roncsért

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom