Close
Csodás Klimt-kiállítás nyílik tavasszal

Csodás Klimt-kiállítás nyílik tavasszal

2020. április 17-én a Culturespaces megnyitja a világ legnagyobb digitális művészeti központját. A Bassins de Lumières Bordeauxban, ráadásul az egykori világháborús tengeralattjáró-bázis gyomrában kap helyet. Erős kezdésként a szecesszió egyik legnevesebb képviselőjével, Gustav Klimttel indítják útjára a gigantikus művészeti projektet. 

Tizenkétezer négyzetméternyi falfelület áll a Culturespaces rendelkezésére, hogy egészen egyedülálló módon mutassák be Klimt páratlan életművét. Sok tapasztalatuk van a hasonló nagyszabású kultúrterek kialakításában, hiszen ez a magáncég az ország vezető múzeumainak üzemeltetője. A tengeralattjáró-bázisba megálmodott kiállítótér viszont méretesebb, mint a párizsi vagy a provance-i múzeum.

A helyszín adottságait maximálisan kihasználják, hiszen ügyesen játszanak majd az érzékekkel. Az óriási, száztíz méter hosszú medencék vizének tükröződésére alapoznak, így egy újabb dimenziót nyitnak meg a látogató előtt. A vizuális kényeztetés mellé audioélmény is társul majd. Kilencven projektor és nyolcvan hangszóró segítségével rendezik be a bázist.

Párizsban óriási sikert aratott a Van Gogh-tematikára épített digitális tárlat, és minden esély megvan rá, hogy a bordeaux-i nyitókiállítás is hasonlóan szenzációszámba megy majd.

A csók, Danaé, Ádám és Éva, Salomé is biztosan megjelennek majd a falakon és a víztükrön, és Klimt mellett Paul Klee német művész Ocean Data címen futó digitális tárlata is megtekinthető lesz 2020 áprilisától.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Culturespaces)

Close