Close
Csodás Klimt-kiállítás nyílik tavasszal

Csodás Klimt-kiállítás nyílik tavasszal

2020. április 17-én a Culturespaces megnyitja a világ legnagyobb digitális művészeti központját. A Bassins de Lumières Bordeauxban, ráadásul az egykori világháborús tengeralattjáró-bázis gyomrában kap helyet. Erős kezdésként a szecesszió egyik legnevesebb képviselőjével, Gustav Klimttel indítják útjára a gigantikus művészeti projektet. 

Tizenkétezer négyzetméternyi falfelület áll a Culturespaces rendelkezésére, hogy egészen egyedülálló módon mutassák be Klimt páratlan életművét. Sok tapasztalatuk van a hasonló nagyszabású kultúrterek kialakításában, hiszen ez a magáncég az ország vezető múzeumainak üzemeltetője. A tengeralattjáró-bázisba megálmodott kiállítótér viszont méretesebb, mint a párizsi vagy a provance-i múzeum.

A helyszín adottságait maximálisan kihasználják, hiszen ügyesen játszanak majd az érzékekkel. Az óriási, száztíz méter hosszú medencék vizének tükröződésére alapoznak, így egy újabb dimenziót nyitnak meg a látogató előtt. A vizuális kényeztetés mellé audioélmény is társul majd. Kilencven projektor és nyolcvan hangszóró segítségével rendezik be a bázist.

Párizsban óriási sikert aratott a Van Gogh-tematikára épített digitális tárlat, és minden esély megvan rá, hogy a bordeaux-i nyitókiállítás is hasonlóan szenzációszámba megy majd.

A csók, Danaé, Ádám és Éva, Salomé is biztosan megjelennek majd a falakon és a víztükrön, és Klimt mellett Paul Klee német művész Ocean Data címen futó digitális tárlata is megtekinthető lesz 2020 áprilisától.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Culturespaces)

galéria | klimt | culturespaces | klimt kiállítás | tárlat

FOLYTASD EZZEL

Egy neves egyiptológus azt állítja: megtalálta Nefertiti múmiáját

Hét program, amit látnod kell a Liszt Ünnepen

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom