Close
Csokoládés különkiadással viszi tökélyre az élvezeteket a Scallywag whisky

Csokoládés különkiadással viszi tökélyre az élvezeteket a Scallywag whisky

Különleges változat készült a csak a legjobb single maltok felhasználásával készül eredeti Scallywag whiskyből. Az egyedi ízjegyekkel, különleges csomagolással érkező special editionből az egész világon összesen 3600 palack érhető el.


A Douglas Laing független palackozó a csokoládé világnapja alkalmából bemutatta a Scallywag whisky termékcsalád új tagját: a Scallywag Chocolate Edition whiskyt, egy száz százalékban sherryhordóban érlelt limitált Speyside blended malt skót whiskyt. Ez a különleges kiadás immár az ötödik csokoládés palackozása a Scallywag márkának.

Az eredeti Scallywag whisky, egy small batch (kis mennyiségekben lepárolt) palackozás a Douglas Laing független palackozó „Remarkable Regional Malts” termékcsaládjában, amely 2013-ban került forgalomba.

Csak a legjobb – a Speyside régióból származó – single maltok felhasználásával készült, többek között olyan single malt whiskykből keverték ki, mint a Mortlach, a Macallan és a Glenrothes. A párlat jellegzetessége a természetes, meleg, sötétbarna színe, ízében pedig gazdag étcsokoládéval, édes-pörkölt gyümölcsökkel és fűszeres vanília ízjegyekkel találkozhatunk.

Az új, 2022-es csokoládés kiadást azért készítették, hogy reflektorfénybe helyezze a Scallywag védjegyévé vált, kakaóban gazdag minőséget. A „desszertszerű” recept egyesíti a Douglas Laing legcsokoládésabb ízű, száz százalékban sherry hordóban érlelt Speyside single maltjait.

A palack címkéjéhez és dobozához prémium fémezett papírt választottak, amely csillogó felületével fényűző hatást kelt a kavargó, olvasztott csokoládés dizájnon. A csomagolás részleteit fényes lakkozás emeli ki, amit kiegészít egyfajta aranyfólia-hatás.

“Nagyszerű volt látni a Scallywag csokoládés palackozások iránti érdeklődést és keresletet, amely évről évre növekszik, a 2018-as első 300 palackos megjelenéstől mára eljutottunk a 3600 palackos ötödik kiadásig” – mondta az új kiadásról Chris Leggat vezérigazgató.

– “A folyamatos fejlesztésre és a tökéletes skót whisky készítésére törekszünk, és azt kell mondanom, hogy az idei Scallywag csokoládés kiadás feltűnő, teljesen egyedi csomagolásával és hihetetlenül igényes minőségével, nagyon közel áll ambiciózus célkitűzésünkhöz.

Mindig nagy kihívást és ugyanakkor nagy örömöt is jelent, amikor kiválasztjuk a kakaóban leggazdagabb speysidei single cask single maltokat. A recept finomhangolásával szeretnénk bemutatni, hogy a whiskykeverés önmagában is egy rendkívüli képzettséget igénylő művészeti forma.”

Az új kiadás szigorúan limitált, csupán 3600 palack érhető el belőle világszerte. A Scallywag Chocolate Edition 2022-es kiadás 48%-os alkoholtartalommal kerül a polcokra. Továbbá a Douglas Laing család filozófiájának megfelelően – akik a skót whiskyt olyan természetes módon kínálják, amennyire csak lehet – ezt a legújabb kiadást is mindennemű színezés vagy hűtveszűrés nélkül dobták piacra.

(Forrás: közlemény)

különleges ital | csokoládé | Scallywag whisky | whiskey

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram