Close
Csontpótlással kapcsolatos tapasztalatok a páciens és a szakember szemszögéből

Csontpótlással kapcsolatos tapasztalatok a páciens és a szakember szemszögéből

Sokan érintettek ebben a témában, nem árt egy kicsit közelebbről is megnézni a csontpótlással kapcsolatos tapasztalatokat. Természetesen a páciensek és az orvos oldaláról is Reméljük, ezzel a kis összefoglalóval segítünk eloszlatni a félelmeket, kételyeket!

A csontpótlásos procedúra tapasztalatai 

Az esetek felében általában csupán egy napig fáj a műtét helye, vagyis elegendő néhány napig a fájdalomcsillapító szedése, de célszerű tovább szedni a gyulladáscsökkentő hatása miatt. A páciensek körülbelül negyedénél 3-4 napig tart a fájdalom, ritkábban néhány hétig is fennállhat, ez azonban nem egyenlő azzal, hogy törvényszerű a komplikáció. A megmaradt 25% esetében fájdalommentes, vagyis egy szem fájdalomcsillapító elegendő a műtétet követően. Természetes az arc megduzzadása, amely 7-10 napon belül eltűnik.

Fontos, hogy specialistát válasszunk, olyan fogászati centrumot, ahol élen járnak az implantológiai beavatkozásokban, javasolt például a Halász Klinika csontpótlás szolgáltatását igénybe venni, melynek keretében az aktuális állapot alapján határozzák meg az eljárási módot.

10 főből 1-nél előfordulhat akár lilás-sárgás-zöldes folt is az arc, illetve a nyak területén, amely 1-2 hét alatt eltűnik.

Együttműködés mindkét fél részéről

A nemzetközi protokoll alapján a csontpótló procedúra előtt 3 hónapig, majd azt követően 2 hónapig tilos a dohányzás, ezt figyelmen kívül hagyva a komplikáció esetében 10x-es növekedéssel kell számolni. Sőt, némelyik kezelés nem is végezhető el, mivel garantált a sikertelenség.

Látható, hogy nem csupán a szakember komoly tapasztalata szükséges a siker érdekében, hanem a páciensek együttműködése is. Ebbe beletartozik a rossz szokás elhagyása, valamint az alapos szájápolási technika elsajátítása. Ezek szem előtt tartása nemcsak a sikeres gyógyulás miatt fontos, hanem a szövődmények elkerülése, valamint az implantátum kilökődési minimalizálása céljából is.

Elkerülhetetlen az életmódbeli változtatás, de aki számára igazán lényeges, hogy visszakapja ragyogó mosolyát, talán nem is tűnik olyan nagy áldozatnak mindez.

Rémtörténetek és a valóság

Az esetek javában komoly szakmai múlttal rendelkező specialistákkal tökéletes eredmény érhető el. Persze a páciens részéről történő együttműködés is elengedhetetlen ehhez.

Ideje leszámolni a tévhitekkel és a negatív véleményekkel a hosszú távú gondtalan mosoly érdekében! Sajnos még napjainkban is akadnak rosszul sikerült implantációk, szerencsére ennek orvoslásában is számíthatunk a Halász Klinikára, hiszen a máshol helytelenül elvégzett műtétek helyreállításában is bőven gyűjtöttek tapasztalatot. Halogatás helyett legyünk cselekvők!

(Szponzorált tartalom)

pr

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Ezek a sneakerek már idő előtt sikeresek voltak

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram