Close
Csúcsszakácsoktól indulnak a legújabb étkezési trendek

Csúcsszakácsoktól indulnak a legújabb étkezési trendek

Food telling, minden érzékszervre ható komplex gasztroélmény, és a lassú étkezés – ezek az új gasztrotrendek, amelyek nemzetközi szinten is elismert séfektől indultak, és már Magyarországon is vannak követői.

Food telling

Az étterembe járóknak egyre nagyobb az igénye arra nézve, hogy ne csak finom ételeket fogyasszanak, hanem érdekességeket is megtudjanak az egyes fogásokról.

Az ételek történetének elmesélése során a fogyasztó összekapcsolódik azzal, amit eszik, és azzal is, aki készítette azt.

Ezt az elvet követi a Kistücsök étterem, ahol a nagybetűs vendéglátás mellett az ételek valóban azt jelenítik meg, milyennek látják ők a Balatont.

Szívesen mesélnek a fogások megszületéséről, az alapanyagok eredetéről, és saját gyökereikről is, amelyből a mai napig táplálkoznak.

SuperSense

A SuperSense irányzat követői arra törekednek, hogy a vendégek összes érzékszervére hassanak, így különleges, intenzív és valóban komplex gasztronómiai élményt tudnak nyújtani.

Éppen ilyen a Prime Steak & Wine, ahol a főváros legjobb steakjei mellé még füstölgő szárazjég, elképesztően látványos dizájn, szédületes koktélok és koncertélmények is járnak.

Lassulj le!

A tudatosság, a kiemelkedő minőségre törekvés, a fenntarthatóság egyre nagyobb szerepet kap a gasztronómiában.

Ezt egészíti a slow food mozgalom, amely a vendéglátásban is azt hirdeti:

étkezz lassan, élvezd az ízeket!

Ilyen például a gyöngyösi Bori Mami, amely amellett, hogy azonosulni tud ezzel a gondolkodásmóddal, még a krumplis tésztát is képes új dimenzióba emelni parmezános mártásával és nyári salátaleveleivel.

Ez is érdekelhet:

gaszrotrend | gasztronómia | vendéglő | gasztrotrend | körkép

FOLYTASD EZZEL

Bajban vannak a bortermelők, mert nem isznak eleget a fiatalok

Egyszerű trükkök, amivel több fehérjét vihetsz be a szervezetedbe

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram